HDP olağan kongreye hazırlanıyor

HDP’de, 1 Kasım’da yenilenen Milletvekili Genel Seçimi nedeniyle ertelenen olağan kongre için hazırlıklar başladı.

HDP olağan kongreye hazırlanıyor

HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1 Kasım seçimi nedeniyle ertelenen kurultayın en kısa sürede yapılması için çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

İl eş başkanları, Parti Meclis (PM) ve Merkez Yürütme Kurulu’nun (MYK) ardından kurultay kararının alınacağını belirten Bilgen, seçim dolayısıyla ertelenen diğer çalışmaların da bir an önce tamamlanacağını ifade etti.

Başkanlık sistemine karşı durmakta ısrarlı olduklarını ancak parti olarak yaklaşımlarının parlamenter sistemin daha demokratik bir hale getirilmesi olduğunu anlatan Bilgen, darbe anayasasının da bir an önce ele alınması ve yeni anayasanın oluşturulması gerektiğini vurguladı.

Parti yetkili kurulları toplayacak

HDP’de seçim sonuçları ve kurultay süreci ilk olarak Pazartesi günü yapılan HDP, DTK, DBP ve HDK eş başkanları toplantısında ele alındı. Toplantıda Çözüm Süreci’yle birlikte HDP’nin oy kaybı, parti politikalarının değiştirilmesi ve partide değişim için planlamalar değerlendirildi.

HDP yönetimi bu kapsamda Cumartesi günü partinin il eş başkanlarını, pazar günü Parti Meclisi’ni (PM), ilerleyen günlerde ise Merkez Yürütme Kurulu’nu (MYK) toplayacak. Toplantılarda, HDP’nin yeni yol haritasının da belirleneceği ve sonrasında yapılacak kurultayla birlikte yönetimde değişikliklerin olabileceği belirtiliyor.

HDP, AK Parti’nin yüzde 49,5’lik oyla tek başına iktidar olmasıyla birlikte yeniden gündeme gelen yeni anayasa konusunda Pazartesi günü yapılan toplantının ardından demokratik, sivil, özgürlükçü yeni bir anayasa çağrısında bulunmuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X