HDP’den aday olunca akrabaları…

HDP’nin Rize’den 2. sırada milletvekili adayı olarak gösterdiği Selda Karafazlı Kurşun’un akrabaları, bir basın toplantısı düzenledi: “Kesinlikle ailemizle bir bağı kalmamıştır…”

HDP’den aday olunca akrabaları…

Rize’de, Halkların Demokratik Partisi (HDP) 2’inci sıra Milletvekili adayı Selda Karafazlı Kurşun’u akrabalar reddetti.

Rize’de basın toplantısı düzenleyen Ali, Lokman, Harun, Birkan, Yüksel, Akif ve Osman Karafazlı, HDP’den milletvekili adayı olan Selda Karafazlı Kurşun’u bundan böyle akraba olarak kabul etmediklerini açıkladı.

Ali Karafazlı, “Ailemiz üyesi Selda Karafazlı Kurşun, aileye yakışmayacak bir siyasi partide aday oldu. Herkesin farklı siyasi görüşü vardır. Ailemiz geniş olduğu için bizde de farklı görüşte kişiler var. Biz HDP’yi siyasi parti olarak kabul etmiyoruz. Bize göre terör örgütünün taşeronudur. Ne bizim ailemiz, ne de Rize’de başka aileler bu partiyi kabul etmiyor. Sokağa çıktığımızda bize PKK terör örgütü gözüyle bakılmasını istemiyoruz. Siyasi partilere değil terör örgütüne karşıyız. Ailemizden bu partide aday olan kişiyle beraber değiliz. Kesinlikle bizimle bir bağı kalmamıştır” dedi.

Lokman Karafazlı ise, “Karafazlı soy isimli birinin HDP’den aday olması bizi son derece rahatsız etti. ‘Adaylıktan çekil’ diye uyarılarımızı yaptık. Bundan sonra bizim akrabamız değildir. Tek başınalar. Hiçbir Karafazlı onların yanında değildir” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X