HDP’den o profesör hakkında suç duyurusu

HDP İstanbul Milletvekilleri Garo Paylan ve Filiz Kerestecioğlu, Arel Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Atilla Şentürk hakkında, sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden paylaştığı yazıyla, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği iddiasıyla suç du

HDP’den o profesör hakkında suç duyurusu

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na gelen Garo Paylan, yapacağı suç duyurusuna ilişkin Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi avukatlarla açıklama yaptı.

Paylan, Şentürk’ün nefret söyleminde bulunduğunu savunarak, “Maalesef ülkemizde üç kuşaktır, eğitim mensubu dediğimiz zatlar, çocuklarımıza insanlık değerlerini aşılayacağına nefreti, ötekileştirmeyi, tekçiliği aşıladılar” dedi.

Gençliklerinde bu nefret söylemine maruz kalan, seslerini çıkaramayan kuşaklardan olduklarını ve buna artık “dur” demek istediklerini anlatan Paylan, “Çünkü bugünlerde o nefret söylemine maruz kalan kuşaklar, tekrar gençliğimizi toprağa verdiriyor, tekrar çatışmalı dili, ötekileştirici dili kullanıyor ve tekrar maalesef savaşın dili coğrafyamızda, ülkemizde hakim. Bizler, bunu hayatın her alanında durdurmak istiyoruz. Özellikle eğitim alanında bu tarz hocaların artık eğitim camialarına, eğitim kurumlarına girmesini istemiyoruz” diye konuştu.

Arel Üniversitesinin, Şentürk’ün görevine son verdiğini söyleyen Paylan, “Bu açıdan Arel Üniversitesi ve mütevelli heyetine teşekkür ediyorum. Dün teşekkür ziyaretini yaptım ve bu tarz hocaların yaptıkları nefret suçu, yanına kar kalmasın diye biz bugün suç duyurusunda bulunacağız ve bu suç duyurusunun sonuna kadar takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.

Açıklamaların ardından, HDP Milletvekilleri Garo Paylan ve Filiz Kerestecioğlu ile HDP grubu ve ÖHD adına hazırlanan suç duyurusu dilekçeleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına sunuldu.

Dilekçelerde, Ahmet Atilla Şentürk’ün 10 Ağustos’ta Facebook hesabından yaptığı paylaşımla “suç işlemeye tahrik, kanunlara uymamaya tahrik, siyasi hakların kullanılmasının engellenmesi, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama, halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit” suçlarını işlediği iddiasıyla cezalandırılması talep edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X