HDP’den polis eşliğinde basın açıklaması

HDP Bursa İl Başkanlığı, Bursa Emniyet Müdürlüğü tarafından Suruç’taki patlamanın ardından düzenlenen protesto gösterilerinde polise taş atma, kamu malına zarar vermek gibi olaylara karıştıkları iddiasıyla gözaltına alınan şüphelilerle ilgili Kent Meyda

HDP’den polis eşliğinde basın açıklaması

Öğle saatlerinde Kent Meydanı’nda toplanan HDP’li grubun çevresinde polis ekipleri geniş güvenlik önlemleri aldı. 

 

Muhtemel provakasyonlara karşı polis, grubun açıklama yaptığı alana vatandaşların geçmesine izin vermedi. Grup adına açıklama yapan HDP Bursa İl Yönetim Kurulu Üyesi Nadir Kırlılar, “Dün sabah ve bu sabah itibariyle bir çok ilde üye ve çalışanlarımıza yönelik eş zamanlı başlayan gözaltı operasyonlarıyla partimize bir saldırı başlatılmıştır. AKP iktidarı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan halkın desteğini kaybettikçe daha da saldırganlaşmaktadır. Halkın iradesine saygı göstermek yerine seçimlerde aldıkları yenilginin hesabını kendilerine oy ve destek vermeyen kitlelerden almaktadırlar. Dün ve bugün Bursa’da da başlatılan operasyonda tümü üyemiz olan 14 kişi gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınan arkadaşlarımızın tek yaptığı katliamı lanetlemek ve insanlığa sahip çıkmaktır. IŞİD barbarlığına ve onun Türkiye’deki uzantılarına karşı mücadele etmek her barışseverin, her demokratın, her insanın göreviyken bu arkadaşlarımız bu insani görevi yerine getirdikleri için gözaltına alınarak suçlu gösterilmeye çalışılmaktadır.” dedi.

 

Açıklamanın ardından HDP’li grup olaysız şekilde dağıldı. Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi de PKK’nın gençlik yapılanması olarak bilinen Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketine (YDG-H) yönelik operasyon düzenlemiş soruşturma kapsamında dün ve bugün 15’i aşkın kişi gözaltına alınmıştı.

 

Şüphelilerin Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde meydana gelen bombalı saldırının ardından Bursa’da düzenlenen protesto eylemlerinde polis ekiplerine taş ve şişe atma, yol kesip geçen araçlara taş atma gibi olaylara karıştıkları öne sürülüyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X