HDP’den Tunceli’deki sonuçlara itiraz

HDP, Tunceli’deki seçim sonuçlarına itirazda bulundu. İzmit’teki 2 sandıkta da sonuçlara itiraz edildi.

HDP’den Tunceli’deki sonuçlara itiraz

1 Kasım Milletvekili Genel Seçimleri’nin ardından bazı bölgelerde sonuçlara itirazlar geldi.

 

HDP Tunceli İl Eş Başkanı Aslan Çağ ve HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü, seçim sonuçlarına dair, Merkez İlçe Seçim Kurulu’na giderek itiraz dilekçesi verdi

Önlü, itiraz başvurusunda bulunduktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Tunceli’de 253 oy farkla ikinci milletvekilliğini kaybettiklerini belirterek, “İlçelerimizde de sandıkların birleştirilmesi ve geçersiz oyların tekrar sayılması için başvuruda bulunduk. İtirazımızın sonucunu bekleyeceğiz” dedi.

Önlü, Türkiye genelindeki seçim sonuçlarına ilişkin “Çıkan sonuç tahmin edilen bir sonuç değildi. Tabii çıkan bu sonuca diyecek hiçbir sözümüz yok halkın iradesine saygı duyuyoruz. Umarım, Türkiye’nin ihtiyacı olan barışın, demokrasinin, özgürlüklerin gelişmesi temelinde bu irade kullanılır” diye konuştu.

 

Seçimlerde Tunceli’den HDP ve CHP birer milletvekili kazanmıştı.

 

İZMİT’TE DE İTİRAZ

Öte yandan; HDP, Kocaeli’nin İzmit ilçesindeki 2 sandıkta seçim sonuçlarına itirazda bulundu.

Eski AB Bakanı ve HDP Kocaeli milletvekili adayı Ali Haydar Konca da sonuçların tutanağa aktarılmasında hataların ve kaydırmaların olduğunu belirterek, “Bizim şansımızı arttırır arttırmaz ayrı konu ama en azından bir haksızlığın tescili bakımından itiraz edildi” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X