HDP’li Batman, Silvan, Lice ve Ergani belediyelerine kayyum atandı

HDP yönetimindeki Batman Belediyesi ile Diyarbakır’ın Silvan, Lice ve Ergani belediyelerine, İçişleri Bakanlığı tarafından kayyum atandı.

HDP’li Batman, Silvan, Lice ve Ergani belediyelerine kayyum atandı

Kayyum atanmasıyla birlikte görevden alınan Batman Belediye Başkanı Mehmet Demir ile Silvan Belediyesi Eş Başkanı Naşide Toprak, Ergani Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Kaya, Lice Belediye Başkanı Tarık Mercan ve Eğil Belediye Başkanı Mustafa Akkul terör soruşturmaları kapsamında polis tarafından gözaltına alındı.

Belediye binaları dün sabah saatlerinde çevik kuvvet polisleri tarafından ablukaya alındı. Belediye çalışanları ise binalara alınmayarak, evlerine gönderildi.

65 BELEDİYEDEN 36’SINA KAYYUM…

HDP, 31 Mart yerel seçimlerinde 3 büyükşehir, 5 il, 45 ilçe ve 12 belde olmak üzere toplam 65 belediye kazanmıştı. Son kayyım atamalarıyla HDP’nin 3 büyükşehir, 1 il, 29 ilçe ve 3 belde belediyesine kayyum atanmış oldu.

HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran belediye binası önüne gelerek, duruma tepki gösterdi ve açıklama yaptı.
Belediye binası önüne gelen kalabalığın dağılması için polis ekipleri anons yaptı. Kayyum kararını protesto etmek isteyen 16 kişi gözaltına alındı. Polis ekiplerinin belediye binası önündeki bekleyişi devam ediyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X