HDP’li İdris Baluken’in 47 yıl hapsi istendi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken, tutuklu yargılandığı davada tahliye edilmezken, esas hakkındaki görüşünü açıklayan savcı 47 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi.

HDP’li İdris Baluken’in 47 yıl hapsi istendi

Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı’nın sürdürdüğü soruşturma kapsamında 4 Kasım 2016 tarihinde tutuklanan ve 30 Ocak’ta tahliye edilmesine rağmen yapılan itiraz ile 21 Şubat’ta yeniden tutuklanan HDP Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken’in tutuklu yargılandığı davada yargılanmasına devam edildi. Diyarbakır’daki 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Sincan cezaevi’nde tutulan Baluken SEGBİS üzerinden katılırken, avukatları duruşma salonunda hazır bulundu. Duruşmayı, HDP milletvekilleri Ziya Pir, Nimetullah Erdoğmuş ile HDPli yöneticiler ve Baluken’in ailesi de izledi.

 

47 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Davaya ilişkin esas hakkındaki görüşünü açıklayan savcı, Baluken’in katıldığı basın açıklaması ve yürüyüşler, yaptığı açıklamalarda ‘Örgüt üyeliği’, 5 kez ayrı ayrı ‘Örgüt propagandası yapmak’ ve 4 kez ayrı ayrı ‘Toplantı gösteri yürüyüşleri kanuna muhalefet etme’ suçlarını işlendiğini ileri sürerek, toplam 11 yıldan 47 yıla kadar hapis ile cezalandırılmasını istedi. Baluken hakkında “Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak” iddiasıyla açılan davanın, suçun yasal unsurları gerçekleşmediği gerekçesiyle düşürülmesine, diğer davalar hakkında ise erteleme ve beraat kararı verilmesini istedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X