HDP’nin Diyarbakır mitinginde patlama: 2 ölü

Diyarbakır’da HDP’nin gerçekleştirdiği miting sırasında patlama meydana geldi. Bakan Eker, Diyarbakır’da HDP mitinginde art arda meydana gelen iki patlamada 2 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

HDP’nin Diyarbakır mitinginde patlama: 2 ölü

Diyarbakır’da HDP’nin gerçekleştirdiği miting sırasında patlama meydana geldi.

Alınan bilgiye göre, İstasyon Meydanı’ndaki HDP mitingi, alandaki trafoda meydana geldiği tahmin edilen patlamanın ardından iptal edildi.

Miting alanına gelen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın içerisinde bulunduğu araca bir grubun tepki gösterdiği, yaşanan gerginlik nedeniyle Demirtaş’ı taşıyan aracın alandan ayrıldığı görüldü.

Patlamada yaralanan ve vücutlarında yanık tespit edilen 50’ye yakın kişi, Diyarbakır’daki çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Polis araçları ateşe verildi

Bu arada alandan dağılan gruplar, Ofis Semti’nde güvenlik önlemi alan polis ekiplerine taşlı saldırıda bulundu. Polis ekipleri, gruplara tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti.

Yaşanan olaylar esnasında, bir polis aracının göstericiler tarafından ateşe verildiği, bazı araçların da hasar gördüğü bildirildi.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat’ın Ofis Semti’ndeki bürosuna taşlı saldırı gerçekleştirildi. Bürodaki partililer bir süre mahsur kaldı. Seçim bürosunda hasar meydana geldi. 

Valilik, yaşanan olaylar nedeniyle kriz masası oluşturdu. Patlamanın, neden kaynaklandığı Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ekiplerinin trafoda yapacağı incelemenin ardından açıklanacağı bildirildi.

Başbakan Davutoğlu: Provokasyonlara karşı uyanık olalım

Başbakan Ahmet Davutoğlu, patlamaya ilişkin, “Bugün Diyarbakır’da çok acı bir olay yaşandı. Bu olay dahi gösteriyor ki Türkiye’de seçimin suhuletle yapılmasının önüne engel çıkarmak isteyen çevreler var. Gerçekten bir kaza mı saldırı mı olduğu detaylı olarak araştırılıp, mutlaka eğer bir saldırıysa sorumluları bulunacak” dedi.

“Başbakan olarak AK Parti’ye yapılan saldırıyı nasıl en sert şekilde karşılarsam; MHP’ye, CHP’ye, HDP’ye, HÜDAPAR’a yapılan saldırıyı da kınar, onun için de gerekli tedbiri alırız” diyen Davutoğlu, “Bugünkü Diyarbakır’da olan olay üzerinden herhangi bir istismarın yapılmaması önemli. Benzer olaylar ile partimizin üyelerinin tahrik edilmesi karşısında da hepinizi soğukkanlılığa davet ediyorum..Vali beyle biraz önce konuştum, gerekli talimatları verdim. Buradan bütün Türkiye’ye özellikle de Diyarbakır’lı kardeşlerime sesleniyorum: Lütfen provokasyonlara karşı uyanık olalım. Bu konuyu hiç kimse provoke etmemeli” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu: Mitingin iptal edilmesi güzel bir davranış

İzmir’de Star Tv’nin ana haber bültenine konuk olan Kılıçdaroğlu da patlamada yaralananlara şifa diledi.

HDP’nin mitingini iptal etmesinin sorumluluk gereği güzel bir davranış olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, “Umarım yetkililerin yaptığı açıklama doğru olur. Yani trafo patlamıştır başka bir sabotaj olmamıştır diye umuyorum, öyle olmasını da diliyorum. Herhangi bir acı olaya yol açmaması da güzel bir şey, can kaybına yol açılmaması güzel bir şey” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X