HDP’nin İstanbul’daki eylemi 7 gün sürecek

İstanbul’da HDP’nin “Vicdan ve Adalet Nöbeti” adını verdiği protesto gösterisi, geniş güvenlik önlemleri altında dün başladı. Kadıköy Yoğurtçu Parkı’ndaki gösteri 7 gün sürecek.

HDP’nin İstanbul’daki eylemi 7 gün sürecek

HDP milletvekilleri tarafından geçtiğimiz hafta Diyarbakır’da başlatılan “Vicdan ve Adalet Nöbeti” İstanbul’da devam ediyor. Parkta bir hafta boyunca sürecek olan nöbet için HDP’li milletvekilleri ile parti yöneticilerinin de aralarında olduğu kalabalık bir grup dün Kadıköy İlçe Başkanlığı önünde buluştu. Grup, buradan demir bariyerlerle kapatılan Kadıköy Yoğurtçu Parkı’na yürüdü. Parkın girişinde bekleyen polis; içeri sadece milletvekilleri, parti yöneticileri, HDP İstanbul il ve ilçe eş başkanları ile basın mensuplarının girişine izin verdi.

SÜREYYA ÖNDER, GRUBA SESLENDİ…

İçeri giremeyenler ise park girişinde bekleyişe geçti. HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, polisin dağılmasını istediği gruba yönelik bir konuşma yaptı. Partililerden park girişinde beklememelerini isteyen Önder, “Bir provokasyona mahal vermeden, fırsat arayanlara fırsat vermeden vakar içinde kalan arkadaşlarımız, bu direnişin sözcülüğünü duyurusunu katılımın sürekliliğini sağlamaya çalışacaklardır” dedi. 

“NEDEN BU KADAR KORKUYORSUNUZ?”

Bu konuşmanın ardından, bekleyenler parkın önünde ayrılırken, milletvekilleri ve parti yöneticileri güvenlik noktalarından geçerek, parkın içine girdi. Burada düzenlenen grup toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, park çevresinde alınan güvenlik önlemlerini eleştirdi. Kemalbay, “İktidara seslenmek istiyoruz; neden korkuyorsunuz? Neden, halkla HDP milletvekillerinin buluşmasından bu kadar korkuyorsunuz?” diye konuştu. 

MECLİS BAŞKANI’NA ELEŞTİRİ…

Kemalbay, yaklaşık 9 aydır cezaevinde bulunan milletvekillerinin rehin tutulduğunu söyledi. Selahattin Demirtaş’ın cezaevinden grup toplantılarına katılmak için TBMM Başkanı’na yaptığı başvuruya değinen HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin itibarını 5 milyonluk bir araç kullanmakla örtüştüren bir Meclis Başkanı, Selahattin Demirtaş’ın dilekçesine cevap verme lütfu göstermedi” ifadesini kullandı.

Grup toplantısının ardından, HDP’lilerin “Vicdan ve Adalet Nöbeti” adı verdiği protesto başladı. 7 gün boyunca 24 saat sürecek protestoya HDP’li milletvekilleri ve parti yöneticileri dışında partinin belirlediği görevliler girebilecek. Nöbetlere katılım belli bir sayının üzerine çıkmayacak şekilde devam edecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X