HDP’siz ülke gri olur

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, ‘HDP’siz bir ülke ancak tek renk olur. Gri olur HDP’nin parlementoda olması, bu ülkede gül açmasını sağlar’ dedi.

HDP’siz ülke gri olur

HDP’nin İstanbul mitingi Kazlıçeşme’de yapıldı. Mitingde katılımcılara seslenen Demirtaş, konuşmasında şunlara vurgu yaptı:

‘Ne tuhaftır, daha yakın zamana kadar ülkenin başbakanı ‘cesaretiniz varsa parti olarak Meclis’e girin’ dedi. İşte bakın parti olarak giriyoruz seçime. Şu saatlerde Yenikapı’da da kardeşlerimiz toplanıyor. Orada toplananlar da kardeşimizdir, düşmanımız değil. Bizi öncelikle toplumsal barışa önem veriyoruz. Barış bizim için sandıktan daha önemlidir. Yüreği yanmış asker polis anneleri, oğlunu faili meçhuller kaybeden Cumartesi anneleri, dağda oğlunu kaybetmiş gerilla anneleri, en çok onlar barışı hakediyor.

BARIŞIN GÜVENCESİYİZ

Yine Ortadoğu da barışın güvencesi olacağız. IŞİD barbarlarının hüküm sürdüğü Ortadoğu’da, biz parlamentoda olursak artık savaş kararları alınmayacak. Bizler barajı yıkıp aşarak diğer partilerin de önünü açacağız. HDP’siz bir ülke ancak tek renk olur, gri olur. HDP’nin parlementoda olması bu ülkede gül açmasını sağlar. Esnaf kardeşlerim sizler büyük alışveriş merkezleri büyük vergiler altında kepenk kapatma noktasına geldiniz.  Parlamentoda sizin sesiniz olacağız. Bizler yeni sivil demokratik bir anayasada buluşma inancını yarattık. Kenan Evren gitti anayasasını arkasından göndermeye evet diyor musunuz? 8 Haziran’dan sonra ülkemizin zararına olan hiçbir projenin içinde olmayız.’

O barajı aşmaya geldik

HDP’nin Kazlıçeşme’de düzenlediği İstanbul mitingine katılım yüksekti. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı mitingde herkesin dilinde ‘O barajı aşmaya geldik’ sloganı vardı. Konuşma platformunun sol tarafına “Gezi şehitlerini saygıyla anıyoruz’ pankartı asıldı. Mitingde bazı kişilerin elinde hem Türk bayrağı hem de HDP bayrağı olduğu görüldü. Mitingde Aynur Doğan’ın da aralarında bulunduğu bazı sanatçılar sahne aldı. Sanatçıların ardından HDP İstanbul milletvekili adayları sırayla sahneye çağrıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X