HDP’yi kurşunladı ilk duruşmada tahliye edildi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Merkezi’ne yapılan silahlı saldırıyla ilgili olarak görülen davada tutuklu sanık Kenan Berkay Şipal tahliye edildi.

HDP’yi kurşunladı ilk duruşmada tahliye edildi

18 Nisan 2015’de HDP’ye yönelik silahlı saldırıyla ilgili olarak açılan davanın ilk duruşması bugün yapıldı. Ankara 32. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanık Kenan Berkay Şipal, tutuksuz sanık Burak Karslı ve taraf avukatları katıldı.

Mahkemede ifade veren tutuklu sanık Kenan Berkay Şipal, HDP’nin faaliyetlerini engellemeye yönelik amaç ve teşebbüsü olmadığını ileri sürdü. Kimseye zarar vermediğini belirten Şipal, kimseye zarar da vermek istemediğini ifade etti. HDP avukatı Pınar Akdemir ise olay saati gözetildiğinde bir parti binasına saldırılmasının ciddi anlamda nefret suçuna yol açtığını kaydetti.

ADLİ KONTROL KALKTI

Ara kararını açıklayan mahkeme tutuksuz sanık Burak Karslı hakkındaki adli kontrol kararının kaldırılmasına karar verdi. Mahkeme ayrıca üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, delillerin tamamının toplanmış olması ve tutuklamanın da tedbir niteliğinde olduğunu belirterek tutuklu sanık Kenan Berkay Şipal’ın tahliyesine karar verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X