‘HDP’yi tasfiye etmek istiyorlar’

Partisinin Bursa İl Kongresi’nde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, milletvekili dokunulmazlığının kaldırılmasına yönelik çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

‘HDP’yi tasfiye etmek istiyorlar’

Siyasi kazanımlarını parlamento çatısı altında elde etmediklerini anlatan Yüksekdağ, şunları söyledi:

“Dokunulmazlığımızı kaldırarak, bizi hapse atmakla tehdit ederek asla ve asla suçlarını örtemeyecekler. Bizlerin kazanma yürüyüşünü durduramayacaklar. Bizlerin kararlı direnişine asla ve asla baş eğdiremeyecekler. Üç parti birleşti, HDP’ye karşı. AKP, MHP, o zaten koltuk değneği, birinci yedek lastik. Şimdi bir de ikinci yedek lastik oldu, CHP. Üç parti, dokunulmazlıkların kaldırılması teklifini destekleme kararı verdi ve üç partinin birleşmesinin tek bir amacı var, HDP’nin siyasi iradesini Meclis’ten tasfiye etmek. Tek amaç bu. Çünkü bizler, yüzde 13 ile 59 milletvekiliyle Meclis’e girdiğimiz andan beri bunlara dünya zehir oldu. Sanıyorlar ki üç yanlış bir araya gelirse bir doğruyu götürür. Nafile, boşuna aldanmasınlar. Çünkü halkların mücadelesi onların sınav sistemi değil. Üç yanlış bir doğruyu götüremez, bir doğru üç yanlışı bertaraf eder.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X