Hebdo’dan Aylan’a hakaret

Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo, cesedi Bodrum sahiline vuran 3 yaşındaki Suriyeli Aylan Kurdi karikatürü nedeniyle eleştiri oklarının hedefi oldu.

Hebdo’dan Aylan’a hakaret

‘Riss’, Laurent Sourisseau, imzalı karikatürde Aylan Kurdi’nin büyüdüğünde ‘Almanya’daki tacizcilerden biri olabileceği’ iması var. 

Dergide yayımlanan ‘Göçmenler’ başlıklı karikatürde Aylan Kurdi’nin kıyıya vuran cesedi bir balon içinde görünüyor ve yanında ‘Küçük Aylan büyüdüğünde ne olurdu?’ diye soruluyor. Bu sorunun altında da koşarak kaçan bir kadını, elleri açık halde kovalayan iki erkek görülüyor. Karikatürün altında da Fransızca’da arkadan elle tacizde bulunanlar için kullanılan ‘Tripoteur’ kelimesi kullanılarak ‘Almanya’da tacizci’ olabileceği ifade ediliyor. 

Karikatürüne tepki gösteren Aylan’ın halası Tima Kurdi, ‘Bu mide bulandırıcı. Umarım bir daha yapmazlar’ dedi. Sosyal medyadan da dergiye tepki yağdı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X