Hedef 12’den vurmak!

2015 yılını miniklerde Türkiye Şampiyonu çıkartarak kapatan Bursa Okçuluk Spor Kulübü’nde Başkan Mehmet Cengiz Algon ve antrenör Hüseyin Günel 2016 için de çok iddialı.

Hedef 12’den vurmak!

TOLGA ÖZTAŞ

TÜrkiye’de çok fazla ilgi gösterilmeyen okçuluk sporuna Bursa’da hayat vermeye devam eden Bursa Okçuluk Spor Kulübü oldukça iddialı geliyor. Nilüfer Üçevler mahallesindeki ‘Melek Okçuluk’ binasında çalışmalarını sürdüren kulübün Başkanlığını Mehmet Cengiz Algon, antrenörlüğünü ise Hüseyin Günel yapıyor. Şu anda faal olarak şampiyonalara katılan 45 resmi sporcusu bulunan Bursa Okçuluk Spor Kulübü’nün ayrıca 30 da eğitim alan öğrencisi var. Eğitim alan isimlerin sporu yapmaya devam etmesi halinde 3 ay içinde kulübün 75 sporcusu olmuş olacak.

İLGİ ARTTIRACAK

OLAY Spor’a konuşan Bursa Okçuluk Spor Kulübü Başkanı Mehmet Cengiz Algon, ‘Ben lise yıllarımda bu spora düşkündüm. O zamanlar Bursa ulusal anlamda çok başarılıydı. Birçok Türkiye şampiyonu çıkarmıştık. Ancak bende iş hayatına atılınca biraz geride kaldım. Bu sürede gördüm ki ilgi çok azalmış. Şimdi geri döndüm. Bursa Okçuluk Spor Kulübü Başkanlığı görevim sayesinde inşallah önce Bursa’da daha sonra ise tüm Türkiye’de okçuluk sporuna olan ilgiyi arttıracağız’ dedi.

HEM HOCA HEM SPORCU

Bursa Okçuluk Spor Kulübü’nün antrenörü Hüseyin Günel aynı zaman Milli sporcu olarak faal sporun içinde. Günel, ‘2013 yılında Melek Okçuluk Kulübü sayesinde güzel bir atılım yaptık. O zamandan beri her yıl yükselen bir grafik sergiliyoruz. 2014 yılında Veteranlar kategorisinde 2 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalya kazandık. Geçen sene ise minikler kategorisinde Selim Keser Türkiye Şampiyonu oldu. Bu sene bu başarıları daha da arttırmak istiyoruz. Ben aynı zamanda Milli sporcuyum. Mart ayında Milli takım kampına gideceğim ve Bursa’yı gururlandıracağım’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X