Hedef 2016 Rio!

Türkiye Güreş Federasyonu başkanlığına talip olan Bursa Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanı Musa Aydın, ‘2016 Rio Olimpiyatları’nda Türk Bayrağını zirveye dikeceğiz’ dedi.

Hedef 2016 Rio!

TOLGA ÖZTAŞ

Hamza Yerlikaya’nın istifasının ardından kongre sürecine giren Türkiye Güreş Federasyonu başkanlığı için adaylığını açıklayan Bursa Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanı Musa Aydın, seçim çalışmalarını sürdürüyor. Aydın dün Bursa Baia Hotel’de düzenlediği kahvaltılı basın toplantısı ile hedeflerini ve projelerini açıkladı. Aday olmadan önce Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Vali Münir Karaloğlu ile görüştüğünü belirten Musa Aydın, ‘Aday olmak için 278 delegenin yüzde 15’ini almak gerekiyor. Ben gurur duyarak söylüyorum ki yüzde 50’sini aldım’ dedi.

Düzenli lig!

Aydın, konuşmasını şöyle sürdürdü: ‘Eğer göreve gelirsek artık her yıl düzenli bir tarih arası oynanacak Güreş Ligi’ni oluşturacağız. Bu ligin Daha işlevsel hale gelmesi için her yıl başlangıç ve bitiş tarihini belirlenmesi gerektiğine inanıyorum. Milli takımlara seçilme noktasında kriterler belirleyeceğiz. Sporcu, -Bu turnuvada dereceye girersem, ligde madalya kazanırsam ay yıldızlı formayı giyerim- diyebilecek.’ Musa Aydın, son olarak 2016 yılında Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde yapılacak organizasyonda Türk bayrağını zirveye çıkarmak istediklerini ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X