Hedef Afrika pazarı

Yaşanan iç savaşla birlikte Ortadoğu pazarını kaybeden İnegöllü mobilyacıları hedef pazar olarak Afrika’ya yöneldi.

Hedef Afrika pazarı

İngegöl mobilya sektörü milyarlarca dolarlık Afrika pazarından pay alabilmek için rotayı kara kıtaya çevirdi.

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) ile İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği, İnegöl mobilyasının gelecek hedefleri ve yeni pazarlarını açıkladı. Ortadoğu ve güneydoğudaki çalkantıların Türkiye’yi yakından ilgilendirdiğini söyleyen İTSO Başkanı Metin Anıl, ‘Bizim en önemli pazarlarımızdan bir tanesi Ortadoğu ülkeleriydi. Buradaki kaos ve karmaşa mobilya ihracatımızı kötü etkiledi. Şimdiki hedef pazarları Afrika ve Hindistan. Geçtiğimiz günlerde Afrika ülkelerinin büyükelçileriyle İnegöl’de bir toplantı yapıldı. Bu toplantının getirisiyle önümüzdeki yıllarda Afrika pazarlarına ihracatımız artacak’ dedi. 

GÖZDE SEKTÖR

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası olarak en gözde sektörün mobilya olduğunu anlatan Başkan Metin Anıl, İnegöl’ü mobilyada Türkiye’nin başkenti yapma gibi bir iddialarının olduğunu dile getirdi. Anıl, ‘İnegöl, 1,2 milyar dolar dış ticaret yapan bir yerleşim yeri. Bu 1,2 milyar dolarlık dış ticaretin içerisinde 350 milyon dolarlık pay mobilya üretenlere ait. İnegöl 2023 hedeflerine 3 milyar dolarlık dış ticaret hedefiyle yürüyor. Bunun içerisinde mobilyanın payı 1 milyar dolar olacak’ şeklinde konuştu. 

SIKINTIYI AŞMAK

İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği Başkanı Yavuz Uğurdağ da, İnegöllü mobilyacılar olarak genel ihracat fuarlarının Ortadoğu pazarı olduğunu belirtti. Uğurdağ, ‘Bu bölgede bir karışıklık var. Biz bu sıkıntıyı aşmak istiyoruz. İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği, MODEF fuarıyla birlikte Afrika projesi düzenledi. Bu bir açılımdır, yeni pazar arayışıdır. Afrika ülkelerinin büyükelçilerini İnegöl’de ağırladık. İnegöl mobilya sektörünü ve İnegöl’ü genel anlamda büyükelçilere anlattık’ diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X