Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Olay Haber
Olay E-Gazete

Hedef Felluce

Irak ordusu, Felluce’yi IŞİD’ten kurtarmak için düzenlediği operasyonda topyekün saldırıya hazırlanıyor. BM kentte yaşayan 50 bin sivilin yaşadığı mağduriyete dikkat çekti.

Irak ordusu, Felluce'yi IŞİD'ten kurtarmak için düzenlediği operasyonda topyekün saldırıya

Enbar Operasyonlar Komutanı Tümgeneral İsmail Mehlavi, Felluce’yi IŞİD’den kurtarma operasyonu kapsamında, ordu birliklerinin kentin güneyindeki Fırat Nehri’ne ulaştığını belirtti. Kentte yaşayan 50 bin sivil bir yandan IŞİD’le, diğer yandan da açlık ve susuzlukla mücadele ediyor. BM Mülteciler Yüksek Komiserliği, IŞİD’in ‘canlı kalkan’ olarak kullandığı sivillerin kentten çıkışına izin vermediğini duyurdu. 

Ordu güçleri, polis teşkilatına bağlı unsurlar, Şii milislerden oluşan Haşdi Şabi ve Sünni aşiret güçleri 2014’ten bu yana IŞİD’in kontrolünde bulunan Felluce’yi geri almak amacıyla 23 Mayıs’ta ortak operasyon başlatmıştı. 

 

ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerine ait savaş uçakları da Iraklı güçlere hava desteği sağlıyor.


Avatar Seç KAPAT
Rus devlet posta ve kargo kurumu Pochta Rossii, ABD ile
Sıradaki Haber Rusya ile ABD arasında sevkiyat yeniden başladı