Hedef koyma eksikliği başarının önünde engel

İnegöl Belediyesi ve İnegöl Aile Hayatını İyileştirme Derneği (AHİD) tarafından düzenlenen seminerde konuşan Kişisel Gelişim Uzmanı Sıtkı Aslanhan, aile içi iletişimin çocukların hayatlarında büyük önem taşıdığını söyledi.

Hedef koyma eksikliği başarının önünde engel

SADULLAH ORGAN

‘Sınav Öncesi Moral ve Motivasyon’ konulu seminere öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Seminerde konuşan Sıtka Aslanhan, gençlerde hedef koyma eksikliğinin hayatta başarı ve mutluluğu yakalamanın önündeki en önemli engellerden biri olduğunu ifade etti. Aslanhan, “Sizin gidecek bir yolunuz ve varmak istediğiniz bir hayaliniz varsa, başarıya ve mutluluğa doğru en önemli adımı atmışsınız demektir” dedi.

DERS ÇALIŞMA METODU

Ders çalışma metodlarına ilişkin de açıklamalarda bulunan Aslanhan, öğrencilere okulda gördükleri dersleri mutlaka evde tekrar etmeleri gerektiğini kaydetti.

Aslanhan, “Hedefiniz, hayaliniz, gayeniz olmazsa çalışamazsınız. Hedefini belirleyerek, bu hedef doğrultusunda ilerleyenler başarıya ulaşacaktır. Ders çalıştıktan sonra yarım saat televizyon izlemek bile motivasyonunu bozarak, öğrendiğin şeyleri unutmana neden olabilir. Ders çalışırken, televizyon izlemek, internete girmek verdiğiniz emeklerin boşa gitmesine neden olur” şeklinde konuştu.

AİLE İÇİ İLETİŞİM

Aile içi iletişimin çocukların hayatlarında büyük önem taşıdığını belirten Aslanhan, “Anne ve babanın çocukla iletişime geçmesi, onun sorunlarını dinleyerek sohbet etmesi büyük önem taşımaktadır. Çocuk evdeyken anne ve babasıyla sohbet edemeyince, sorunlarını anlatamayınca çareyi internete girmekte, sanal arkadaşlar edinmekte buluyor. Bu da gençlerimiz için tehlikeli bir hale geliyor’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X