Hedef Paris’ti

Brüksel’deki metro ve havaalanı saldırılarını düzenleyen grubun aslında ilk hedefinin Paris’e ikinci bir saldırı düzenlemek olduğu ortaya çıktı.

Hedef Paris’ti

Teröristlerin Salah Abdeslam’ın polis tarafından yakalanması nedeniyle Paris’ten son dakikada vazgeçerek Brüksel’i hedef aldıkları  açıklandı.

Paris ve Brüksel saldırılarıyla bağlantılı olarak cuma günü gözaltına alınan Muhammed Abrini’nin, aslında Fransa’da yeni bir saldırı planladıklarını ancak Salah Abdeslam’ın yakalanması üzerine Brüksel’e yöneldiklerini söylediği açıklandı. 

Belçikalı savcılar, Abrini’nin, Paris saldırıları şüphelisi Salah Abdeslam’ın yakalanması üzerine Fransa’nın başkentinde yeni bir saldırı planladığı ancak buna vakit bulamadıkları için Brüksel’de saldırı düzenleme kararı aldıklarını söylediğini kaydetti. Abrini’nin sorgusunda Brüksel Havaalanı’ndaki üçüncü bombacı olduğunu ve üzerindeki patlayıcıları infilak ettirmeden kaçtığını kabul ettiği belirtildi.

Paris’te 13 Kasım’da düzenlenen silahlı ve bombalı saldırılarda 130 kişi yaşamını yitirmişti.

YAKIN ARKADAŞLAR

31 yaşındaki Muhammed Abrini’nin, Paris saldırılarının baş zanlıları Salah Abdeslam kardeşlerin de yakın arkadaşı olduğu belirtiliyor. Abrini’nin saldırılardan iki gün önce Paris otoyolundaki bir benzincide Paris terör eyleminin baş sanıklarından Salah Abdeslam ile birlikte güvenlik kameralarına takıldığı, ikilinin ayrıca Paris yakınlarında teröristler için bir ev kiraladığı kaydediliyor.

Brüksel’de geçen ay Zaventem Havaalanı ve Maalbeek metro istasyonlarına düzenlenen saldırılarda 32 kişi hayatını kaybetmişti. Paris’te geçen kasımda düzenlenen terör eylemlerinde ise 130 kişi ölmüştü.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X