Hedef Rakka

Beyaz Saray’ın Suriye’de DEAŞ’a karşı daha sert saldırılar yapılması için çalıştığı bildirildi. Taslak DEAŞ’ın Suriye’deki kalesi Rakka’ya saldırılarda sahaya ABD’li topçu birlikleri ile saldırı helikopterlerinin gönderilmesini içerebileceği öne sürüld

Hedef Rakka

ABD Başkanı Donald Trump ve ekibi, Suriye’de DEAŞ’a karşı daha sert saldırıları hayata geçirmeye hazırlanıyor.

ABD’nin en pristejli gazetelerinden olan Washigton Post’a konuşan bir yetkili  Beyaz Saray’ın, Savunma Bakanı James N. Mattis’e DEAŞ’a karşı daha agresif bir plan yapması çağrısında bulunan başkanlık kararnamesi taslağı üzerinde çalıştığını söyledi.

Yeni plana, DEAŞ’ın Suriye’deki kalesi Rakka’ya yapılacak operasyonlarda kullanılmak için ABD’li topçu birlikleri ve bu birlikleri destekleme amacıyla saldırı helikopterlerinin sahaya gönderilmesi dahil edilebilir.

30 GÜN SÜRE

ABD’li yetkililer, yeni başkomutan  Trump’ın Rakka’da daha etkin bir mücadele planının 30 gün içinde hazırlanmasını talep edeceğini bildirdi.

DEAŞ’A GÜNÜNÜ GÖSTERİRİZ

Bu arada ABD Başkanı Trump, Rusya ile birlikte hareket ederlerse DEAŞ’a ‘gününü göstereceklerini’ söyledi.

Fox News’e mülakat veren  Trump, Rusya ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hakkında konuştu.

Trump, ‘Putin’i tanımıyorum ama Rusya ile geçinebilirsek bu harika olur, Rusya için de bizim için de iyi olur. Birlikte çıkıp DEAŞ’a gününü gösteririz, çünkü DEAŞ gerçekten bir hastalık’ ifadelerini kullandı. Bu arada Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Putin ve Trump’ın bugün bir telefon görüşmesi gerçekleştireceği yönündeki haberleri doğruladı.

Medya çenesini kapatsın

ABD Başkanı Donald Trump’ın stratejistlerinden Stephen Bannon basını hedef aldı ve ‘Medya çenesini kapamalı ve bir süre dinlemeli’dedi.

Basını ‘muhalefet partisi’ diye tanımlayan Bannon, ‘Bu ülkeyi anlamıyorlar. Hala daha Donald Trump’ın neden başkan seçildiğini idrak edemiyorlar’ dedi. Geçen yılın ağustos ayına kadar ‘aşırı sağ’ görüşlü Breitbart News isimli bir haber portalını yöneten Bannon, Trump’ın ‘basınla savaşı’nda en büyük destekçilerinden biri olmuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X