Hedef yüzde 50+1

Meral Akşener liderliğinde kurulacak yeni siyasi partinin tüzük çalışmaları Bursa’da başladı. Eski MHP’li Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, hedeflerinin yüzde 50 artı 1 oy almak olduğunu söylerken, Özcan Yeniçeri ise, “Milletin yeniden kaderi üzerinde söz sa

Hedef yüzde 50+1

SEYİT GÜNDOĞAN

Meral Akşener liderliğinde kurulacak yeni siyasi partinin tüzük çalışmaları Bursa’da başladı.  Kervansaray Termal Otel’de yapılan ve 3 gün sürecek olan toplantıya Meral Akşener katılmazken, 3 günlük programda; yeni partinin tüzüğü ve parti programını elden geçirilerek şekil verilecek. Toplantı öncesinde eski MHP Milletvekilleri Özcan Yeniçeri ve Yusuf Halaçoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“DEVLET NİZAMINI YENİDEN YERİNE YERLEŞTİRECEĞİZ”…

2000’li yıllardan itibaren iktidar ve muhalefetin adeta önceden belli olduğu seçimler yapıldığını savunan Özcan Yeniçeri, “Bu durum sürdürülebilir değildir. Türk milletinin potansiyelinin siyasete aktarılabilmesi, Türk siyasetinin yeni bir kan ve yeni bir ruh ile harekete geçebilmesi içinyeni bir şeylere ihtiyaç vardır” dedi. Türkiye’de siyaset ile toplum arasında ciddi farklılıklar olduğunu vurgulayan Yeniçeri, “Toplum, siyasilerin ihtiyaçlarına göre evrilmeye çalışılmaktadır. Bir toplumu, bir kişiye indirgeyemez, bir milleti bir partiden ibaret göremezsiniz. Türkiye maalesef iyi yönetilemeyen ülke konumuna düşürülmüştür. 15 Temmuz darbe girişimi, PKK’nın terör eylemleri, Barzani’nin emrivakileri dahil her şey siyasetin arızalı olmasından kaynaklanmaktadır. Milletten gelen taleplerle sorunların üzerinden geleceğimize, çığırından çıkmış devlet nizamını yeniden yerine yerleştireceğimize yönelik yeminimiz var. Milletin yeniden kaderi üzerinde söz sahibi olacağı bir aşamaya gidilmesi gerekiyor, bunun için buradayız” diye konuştu.

“MİLLETİN ÖZÜNDEN ÇIKAN BİR PARTİ OLACAK”…

Türkiye’nin, içinde bulunduğu siyasi ve dış politika açısından yeni bir oluşuma ihtiyaç duyduğunu kaydeden eski MHP’li, bağımsız Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu ise, “Bütün Türkiye’yi, insanlarımızı kucaklayacak bir siyasi oluşum meydana getiriyoruz. Bu yeni kurulan siyasi partinin en önemli yanı, doğrudan doğruya millete ait bir parti olmuş olması. 3 günlük program kapsamında yeni partinin tüzüğü ve parti programını ele alacağız, bir şekil vereceğiz. Partinin gelecekte yapmayı planladığı tüm işleri burada ana hatlarıyla yer alacak. Partide genel başkanlık meselesi, milletvekili belirlenmesindeki yöntemler, partinin Türk siyasi hayatındaki yeri ve parti içerisinde dış politikadan ekonomiye, terörden toplumun sosyal dayanışmasına varıncaya dek pek çok konuda hangi yolların izleneceğini burada görmeniz mümkün olacak. Tek adam yönetiminden, ülkeyi tekrar parlamenter sisteme döndürecek bir programla karşılaşacaksınız. Bu siyasi partiyi oluştururken, Türk milletinin özünden çıkan ve tercihini hükümete yansıtacak bir sistemi tercih ediyoruz”

“HEDEF YÜZDE 50’NİN ÜSTÜ”…

Söz konusu yeni oluşumun nedeninin ‘Tek adam yönetimi’ olduğunu vurgulayan Halaçoğlu, “Yürütmeyi üstlenmiş kişinin, hem yargıyı hem de yasamayı kontrolünde sürdürmesinin önüne geçecek kuvvetler ayrılığnı yeniden oluşturacak, parlamenter sistemi ortaya koyacak ve milletin seçtiği vekillerden oluşacak bir yapıyı hedefliyoruz. Hedefimiz; barajı geçmek değil, yüzde 50 artı  1 oy almak..’

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X