Hedefe yürüyoruz

İnegöl Belediyespor Başkanı Alinur Aktaş ve Antrenör Ali Bahadır Aksoy, “İyi bir uyum yakaladık. Bu başarılı grafiği sürdürüp Bursa’ya güzel bir heyecan yaşatmak istiyoruz” diye konuştular.

Hedefe yürüyoruz

RECAİ UYSAL

Erkekler Voleybol 1. Ligi’nde müthiş bir çıkış yakalayan ve 7 hafta sonunda liderlik koltuğuna oturan İnegöl Belediyespor’da keyifler yerinde. Ligin iddialı rakiplerini bir bir dize getiren ve son 3 maçını da kazanarak zirveye yerleşen Bursa ekibi, bugün karşılaşacağı İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında da galibiyeti hedefliyor. İyi bir hava yakaladıklarını söyleyen İnegöl Belediye ve İnegöl Belediyespor Başkanı Alinur Aktaş, “Buraya kolay gelmedik. Bunun 5 yıllık hikayesi var. 2009 yılı aralık ayında yola çıktı. Kulübü kurduk. Ana branşımız voleybola 3. Lig’de başladık ve buralara geldik” dedi.

DEVAM ETTİRMELİYİZ

3. Lig’de ilk sezonlarında üst lige çıkmayı başardıklarını ifade eden Aktaş, “Ardından 2 yıl sonra 1. Lig biletini aldık. 3 sezondur da 1. Lig’de mücadele ediyoruz. Bizim için önemli olan başarıyı uzun vadeye yaymak. Herşeyden önemlisi biz artık dolu tribünler önünde oynuyoruz. Maçlarımıza aileler geliyor. Futbol sahalarında görmediğimiz sahneler var. Lideriz, amaç bunun devam ettirmek. Ligde daha büyük bütçeli takımlarla mücadele ediyoruz. Uyumlu bir takımımız var. Her yıl takımı komple yenilemekten ziyade eksik gördüğümüz yerlere takviye yaptık. Bizim için güzel olan bir durum ise kadromuzda yer alan isimlerden 10 tanesinin Bursalı olması” diye konuştu.

KENETLENİYORUZ

Başarıyı sürekli hale getirmek istediklerini belirten Başkan Aktaş sözlerini şöyle sürdürdü: “İnşallah liderliği sürdürürüz. İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında da galibiyete ulaşmak istiyoruz. Tabii bizim amacımız 1. Lig’e çıktıktan sonra 5 sezon içinde Avrupa kupalarına katılabilmekti. Şu anda 3. senemizdeyiz. Sanırım bu sene bunu yapmamamız için bir neden yok. Ancak, voleybol ilginç bir spor, süreklilik istiyor. Ekibimiz de başarılı sonuçlar aldıkça daha da kenetleniyor. Ayrıca, geçtiğimiz sezon Büyükşehir Belediyespor’un Challenge Kupası zaferi bizi sevindirdi. İnşallah erkeklerde de bu yapıyı ortaya çıkarmak bizi mutlu eder.”

HENÜZ ERKEN

Takımın liderlik koltuğunda oturmasının önemli olduğunu ancak, ligde her takımın birbirini yenecek güçte olması nedeniyle temkinli hareket ettiklerini belirten Antrenör Ali Bahadır Aksoy ise “Şu anda iyi bir çizgi yakaladık. Özellikle kendi sahamızda iyi top oynuyoruz. Seyirciyle bütünleşiyoruz. Önemli olan bu çizgimizi sürdürüp devam etmemiz. İlkyarının bitimine 4 hafta var bunu en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz. Güçlü rakiplere karşı galibiyetler aldık. Bazı şeyler için çok erken ama iyi bir çizgimiz var bunu üzerine koyarak sürdürmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

AVRUPA NEDEN OLMASIN?

Ligin uzun bir maraton olduğunu altını çizen Aksoy, “Lig çok zor ve takımların puanları birbirine yakın. Bu sezon her takım birbirini yenecek güçte. Bunun bilincindeyiz. Geçen seneki kadromuzdan 5 oyuncu kaldı onun üzerine ilave yaptık. Aramıza katılan oyuncularla iyi bir uyum yakaladık. Takım içinde kenetlenme çok iyi. Herkes kazanmak istiyor.” dedi. Ligdeki konumlarının netleşmesi için ilkyarının bitimini beklediklerini belirten tecrübeli antrenör şöyle devam etti: “Biz elimizden geldiğince en iyisini yapmaya çalışacağız. Öncelikle hedefimiz play-off sonrasına bakacağız. İlkyarı sonunda bazı şeyler netleşmiş olur. Avrupa kupalarına katılıp katılmayacağımızı da sonraki süreçte göreceğiz ama Avrupa neden olmasın?”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X