Hedefimiz altyapı sorununu çözmek

Büyükşehir Belediyesi olarak altyapı sorunu olmayan bir Yenişehir hedeflediklerini ifade eden Altepe, ilçenin yatırımlarla geliştiğini ve daha yapacak çok işleri olduğunu söyledi.

Hedefimiz altyapı sorununu çözmek

GÜRHAN ADANA 

Yenişehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde ilçe belediye başkanlarının katılımıyla Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Başkanlar Toplantısı’nda ilçeye yapılan yatırımları anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ‘Büyükşehir’in farkı, artık her alanda hissediliyor’ dedi.

AK Parti’nin girdiği her seçimden güçlenerek çıktığını ifade eden Altepe, bunun ilçelere yansıdığını ifade etti. Altepe, ‘Biz çalıştıkça şehirlerin çehresi değişiyor. Yenişehir’in de biz çalıştıkça ne kadar değişeceğini, nasıl bir gelişme kaydedeceğini önümüzdeki yıllarda göreceğiz’ diye konuştu.

BU YIL 45 MİLYON TL YATIRIM PLANI…

Yenişehir’in yatırımlarla geliştiğini ve daha yapacak çok işleri olduğunu ifade eden Altepe, ‘Büyükşehir olarak bizim ilçede bugüne kadar biten ve devam eden projelerimizin değeri 235 milyon TL’yi buluyor. Herşey daha yaşanabilir şehirler için. Bu yıl yatırım programımızda Yenişehir’e 45 milyon TL’lik yatırım planladık. Yenişehir, bir yandan ilçe belediyesi, bir yandan Büyükşehir Belediyesi ve bir yandan da kurumların yatırımlarıyla gelişiyor’ şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediyesi olarak altyapı sorunu olmayan bir Yenişehir hedeflediklerini ifade eden Altepe, ‘Bizden önce altyapı çalışmaları başlamıştı, şimdi biz bu çalışmalara önemli miktarda kaynak aktarıyoruz. Köylerde sıcak asfalt, bağlantı yolları, tarla yolları, köy meydanları çalışmaları yapıyoruz. BUSKİ ile belediyemiz bugüne kadar bu yol çalışmalarına 70 milyon harcadı’ dedi.

Çevre ve altyapı faaliyetleri kapsamında içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu yapımları için BUSKİ’nin toplam 65 milyonluk yatırım gerçekleştirdiğini kaydeden Altepe, ‘Terziler Köyü’nde Büyükşehir Belediyesi olarak yapım çalışmalarını başlattığımız sulama göleti tamamlanıyor. İnşallah kısa sürede bitireceğiz ve hizmete alacağız. Başka köylerdeki sulama göletlerinin bakım ve onarımlarını da gerçekleştiriyoruz’ değerlendirmesinde bulundu.

SOSYAL YAŞAM MERKEZİ…

İlçedeki tarımsal faaliyetlere desteklerinin sürdüğünü kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, çiftçiye ayçiçeği kurutma alanları, ceviz soyma makineleri, salça makineleri, seracılık malzemeleri ve malzeme destekleri sağladıklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

‘İlçe merkezinde Sosyal Yaşam Merkezi ve Pazar Alanı’nın temelini önümüzdeki günlerde atarız. Güzel bir merkez olacak, Yenişehir’in tam kalbinde, çarşıda. İlçe merkezindeki işyerlerinin cephe düzenleme çalışmalarımız da devam ediyor. İlçenin ana caddesi olan Cumhuriyet Caddesi’nden bu çalışmaları başlattık. Bu çalışma Yenişehir’e renk katacak.’

Köylerde mahalle konakları inşa ettiklerini, bazı köylerde ise bakım ve onarım çalışması yaptıklarını söyleyen Altepe, cami ve mezarlıklarda düzenleme çalışmaları gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X