‘Hedefimiz en az 7 milletvekili’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Zafer Yıldız, Bursa’da 5 milletvekillerinin olduğunu hatırlatarak, önümüzdeki seçimde sayıyı en az 7’ye çıkarma hedefinde olduklarını söyledi.

‘Hedefimiz en az 7 milletvekili’

ASLIHAN AYDIN

 

Olay Medya’yı ziyaret eden Yıldız,  7 Haziran’da yapılacak seçimde partilerini iktidar yapmak için çalışmalara başladıklarını söyledi. Aday adaylıkları için başvuruların 100’ün üzerinde olacağını belirten Yıldız, “Arkadaşlarımız kendilerini ilçelerde anlatmaya, tanıtmaya başladı. Demokrasiye inanan ve demokrasiyi yaşayan bir parti olarak bu şöleni iyi bir şekilde yürüteceğiz” dedi.

Şu anda 5 milletvekillerinin olduğunu hatırlatan Yıldız, önümüzdeki seçimlerde bu sayıyı en az 7 çıkarma hedefinde olduklarını belirtti. Gerçekçi hedefler belirlediklerini ifade eden Yıldız, “7 milletvekilinin altına düşmeyeceğiz. Eğer bu sayının altına düşersek başarısızlık olarak görürüz, üzerine çıkmak için de çalışıyoruz. İktidar olmak istiyoruz, bunun için de kadrolarımız hazır” diye konuştu.

LODOS İÇİN ÖNLEM ALINMADI

Bursa’da yaşanan lodosun, gerekli önlemler alınmadığı için can kaybı ve hasar oluşturduğuna dikkat çeken Yıldız, “Bu konularda ‘yaptım oldu bitti’ mantığı ile hareket ediyoruz. Bilimsel bir temelle sorunlar en aza indirilebilirdi. Bursaray çalışmadı, elektrik kesintileri oldu. Bursa lodosu her zaman yaşıyor. Saatte hızı 180 km’ye çıkan rüzgara dayanıklı olacak şekilde hesaplar yapılmalıydı” dedi. Şehrin yaşanılabilir bir kent olması için sürdürülebilir politikalara ihtiyaç olduğunu bildiren Yıldız, DOSAB’ta kurulması planlanan termik santrale de karşı olduklarını vurguladı.

YER ALTI METROSUNA İHTİYAÇ VAR

Dünyanın hiç bir yerinde trafik sorununun yeni yollar yapılarak çözülmediğini kaydeden Yıldız, “Bursa’da da trafik her gün daha fazla keşmekeş haline geliyor. Şehrin asıl olarak yer altı metrosuna ihtiyacı var, bunun da raylı sistemle, otobüsle desteklenmesi gerekiyor. Kısa vadeli politikalar üretiliyor. Planlamalar 50-100 için yapılmalı, makyaj değil süreklilik sağlanmalı” dedi.

ATATÜRK CADDESİ’NDE MİTİNG TALEBİMİZ YOK

 

Zafer Yıdız, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Atatürk Caddesi’nde miting talebinin olup olmayacağının sorulması üzerine şöyle konuştu:

“Polemikten beslenmek ya da birilerini beslemek gibi bir amacım yok. Bursa’da yapılan mitingler için merkezler belli, Heykel’de trafik zafiyeti yaşandı, esnafın çile çektiğini gördük. Tüm bunlar konuşulurken biz böyle bir talebin peşinde değiliz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X