‘Hedefsiz bir Bursaspor düşünülemez’

Genç teknik adam ‘Bu seneyi bir geçiş süreci olarak görüyoruz ama bu hedeften uzak kalacağız anlamına da gelmesin. İnşallah sezon bittiğinde Avrupa Kupası’na katılan bir kulüp oluruz’ diye konuştu.

‘Hedefsiz bir Bursaspor düşünülemez’

Tolga ÖZTAŞ

Bursa Kent Konseyi tarafından organize edilen ‘Kent Kültürü ve Kentlilik bilincinde Bursaspor’un rolü’ konulu panel dün Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. 

Panelde Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, Bursaspor Başkanı Ali Ay, Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu ve Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ersoy Soydan konuşmacı olarak yer aldı. Çok sayıda davetlinin katıldığı panelde Bursaspor’un, Bursa kenti için ne kadar önemli bir değer olduğu vurgulandı.

SADECE BURSA’DA OLMAZ

Panelde konuşan Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu önemli mesajlar verdi. Hamza Hoca, ‘Öncelikle böyle bir geçmişe sahip şehirde görev yapıyor olmaktan son derece mutluyum. Bursaspor bu kentin en büyük markası. Bursaspor’a özellikle Bursalıların sahip çıkması gerekir. Bugün Bursaspor’un Türkiye’ye kendini ispatlamaya ihtiyacı yok. Bursaspor sadece Bursalıların tuttuğu bir takım olarak kalırsa bence doğru olmaz. Bugün Bursaspor’u diğer kentlerde tutan Bursasporlular olursa ve yurt dışında Bursaspor taraftarı oluşturabilirsek o zaman layık olduğumuz yere gelebiliriz’ dedi.

BU YIL ÇOK ÖNEMLİ

Panele katılanlardan gelen ‘Bursaspor Avrupa’ya bu sene katılabilecek mi?’ sorusunu Hamzaoğlu, ‘Bursaspor’un hedefsiz olması mümkün değil. Bu sene Avrupa kupasına gidebilmek bizim için çok önemli. Ama bunun yanından kendi bünyemizden oluşturduğumuz oyuncuları yetiştirebilmek, takım olabilmek, şehir dinamikleri ve taraftarlarımızı bir araya toplayabilmek, kulübün mali yapısını daha iyi konuma getirmek de hedeftir. Bu seneyi bir geçiş süreci olarak görüyoruz ama bu hedeften uzak kalacağız anlamına da gelmesin. İnşallah sezon bittiğinde Avrupa Kupası’na katılan bir kulüp oluruz’ şeklinde cevapladı.

SABIRLI OLALIM

Bursaspor’un en önemli değerinin altyapısı olduğunu vurgulayan başarılı çalıştırıcı, ‘Altyapımız hem sportif başarıyı yakalıyor hem de A Takıma en çok futbolcu çıkartan kulüp konumunda. Altyapıdan çıkan oyuncunun aidiyet duygusu çok fazla oluyor. Dışarıdan gelen isimler genelde zamanı doldurup, para kazanma yönüne bakıyorlar. Bu aidiyet duygusu çok önemli. Bursa halkı zaten bu duyguyla yaşıyor. Yoksa takımına bu kadar sahip çıkan başka bir şehir yok. Gençlerimizin olgunlaşmasını sabırla beklemek, onları en doğru zamanda formayı giymelerini sağlamak gerekiyor’ diye konuştu.

BU ŞEHİR BU TAKIM HEPİMİZİN

Panelde söz alan Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, ‘Farklı fikirleri burada dinleme şansımız oldu. Bursaspor bu kentlilik bilincinde çok büyük önem arz ediyor. Dünyada artık şehirler yarışıyor. Şehirlerin yarıştığı bir dünyada şehri öne çıkartacak olan markalar var. Bunların içinde en önemli unsur futbol. Bursaspor’un Türkiye’nin ilk kent takımı olması ayrı bir özellik. Bursaspor’un kökü 1918’lere uzanıyor. Kurucu takımlarımız o dönemlerden geliyor. 2026 yılında bu şehri 700.fethi yıldönümü kutlayacak. Bursa büyük bir çınar. Bu şehir hepimizin şehri’ dedi. 

BU TARAFTAR 2. TAKIM TUTMAZ

Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ersoy Soydan yaptığı konuşmada Bursaspor’un, kentte yaşayan Bursalılar için ne kadar büyük bir öneme sahip olduğunu aktardı. Soydan ‘Günümüzde Bursaspor’u tutmak Bursalılar tarafından çok önemlidir. Bursaspor taraftarının ikinci bir takımı tutma durumu söz konusu değildir. Bursaspor’un şampiyonluğu kentin kenetlenmesi ile birlikte geldi. O sene bu sene sloganıyla motive olan kentten başka kimse şampiyon olacağına inanmıyordu. Birlik ve beraberlik olduğu takdirde neler olabileceğini görüyoruz’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X