Heimtextil’de Bursa farkı

Bursa, ev tekstilinin en prestijli organizasyonlarından olan Heimtekstil’de yine fark yarattı.

Heimtextil’de Bursa farkı

Almanya’nın Frankfurt şehrinde 9 Ocak’ta açılan ve bugün sona erecek olan dev fuarda, 257 Türk firması stant açarken, bunların 98’ini Bursalı şirketler oluşturdu. Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) öncülüğünde katılım sağlayan bu firmaların yanı sıra, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Küresel Fuar Acentesi projesi kapsamında Bursa’dan yaklaşık 100 kişilik bir heyet Heimtextil’e çıkarma yaptı. BTSO ve UTİB Başkanı İbrahim Burkay, “Fuarda hiçbir ülkenin sahip olmadığı bir trend alanına sahibiz. Bursa ev tekstili ve giyimlik kumaşta dünyada trendleri ve tasarımı belirleyen en önemli merkezler arasında yerini aldı. Orta ve üst segmentte dünyadaki pazar payımız daha da artacak” dedi.

İHRACATIMIZ ARTACAK

İhracatta yeni yıla ilişkin beklentilerini de açıklayan Burkay, yeni yılda özellikle AB ülkelerinin ortalama büyüme performansının yüzde 2,2’lere ulaşmasının beklendiğine dikkat çekti. AB pazarındaki toparlanmanın Bursa’nın ve Türkiye’nin ihracatına da olumlu etkileri olacağını dile getiren Burkay, “Pazardaki gelişmeler bizler için çok önemli. Bu noktada Sayın Cumhurbaşkanımızın Fransa seyahatini çok önemsiyorum. Avrupa ekonomisini şekillendiren Almanya ve İngiltere gibi ülkeleri İspanya ve İtalya’nın da desteklemesiyle birlikte pazardaki büyüme ülkemizin ve Bursa’mızın ihracatında da yeni bir sürecin başlamasına katkı sağlayacaktır. Türkiye’nin 2002 – 2008 dönemindeki 6 yıllık büyüme performansını inşallah yeniden yakalayacağız” diye konuştu. UTİB Başkan Yardımcısı Osman Nuri Canik de, Türk şirketlerinin son 15-20 yıllık süreçteki atılımlarıyla Heimtextil gibi dünyanın en prestijli fuarlarının en önemli aktörleri arasında yer almayı başardığını söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X