Heimtextil’de Bursa şov

Ev tekstili sektörünün bir numaralı fuarı Heimtextil, Bursalı firmaların gövde gösterisine sahne oluyor.

Heimtextil’de Bursa şov

HASAN ALİ ÇAVUŞ-FRANKFURT

57 şirket, oluşturdukları görkemli stantlar ve yeni ürünleri büyük ilgi topluyor. 140 kişilik BTSO heyeti de, dev organizasyonda yeni iş bağlantılarının peşinde koşuyor. 

Dünyanın en büyük ev tekstili fuarı Heimtextil,  Frankfurt Messe’de dün kapılarını araladı. 17 Ocak akşamına kadar açık kalacak olan fuarda, 57’si Bursa’dan olmak üzere toplam 156 Türk firması ürünlerini sergiliyor. Ekonomi Bakanlığı, Türkiye İhracatçılar Birliği (TİM) ve Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) organizasyonunda oluşturulan Türkiye standında da  katılımcılara detaylı bilgiler veriliyor. Fuarın açılışına katılan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ilk olarak burayı ziyaret etti ve standın açılışını yaptı. Bakan Zeybekci, burada TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkan Vekili İsmail Kuş, UTİB Başkan Yardımcısı Osman Canikli ile Bursa’dan gelen 140 kişilik heyete başkanlık eden BTSO Meclis Üyesi Hasan Çepni tarafından karşılandı.

BAKAN STANTLARI GEZDİ

Bakan Zeybekci, Türkiye standında kendisine ikram edilen Türk kahvesini içtikten sonra fuara katılan Türk firmalarının stantlarını gezdi ve yetkililere başarı diledi. Fuarda 250 metrekarelik standı ile göz dolduran Özdilek’i de ziyaret eden Bakan Zeybekci, burada Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek ile bir süre sohbet etti. Bakan, kendi firması Turkuaz’ın standına da uğrayarak, eşi ve oğluna sürpriz yaptı. Bakan Zeybekci’ye oğlu tarafından rozet takıldı.

BTSO YALNIZ BIRAKMADI

Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında Heimtextil’e 140 kişilik bir heyetle çıkarma yapan BTSO, bir yandan fuarda stant açan Bursalı firmalara destek olurken, diğer yandan da yeni işbirliklerinin kapılarını aralamaya çalışıyor. BTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Kuş, Heyet Başkanı Hasan Çepni, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, KOSGEB Bursa İl Müdürü Ahmet Akdağ, BEBKA Genel Sekreteri Tamer Değirmenci ile BTSO Meclis üyeleri Yusuf Ateş ve Uğur Bocan’dan oluşan heyet, Bursalı firmaların stantlarını ziyaret ederek başarı diledi.

GELİŞMELERİ YAKINDAN İNCELEME FIRSATI BULDUK

BTSO Başkan Vekili İsmail Kuş, Bursa iş dünyası temsilcilerini dünyanın en büyük ev tekstili fuarı ile buluşturduklarını belirterek, firmaların sektörde yaşanan son gelişmeleri yakından inceleme fırsatı bulduklarını kaydetti. 1971 yılından beri düzenlenen Heimtextil Fuarı’na Bursalıların damga vurduğunu anlatan İsmail Kuş, Bursa’nın tekstil sektöründeki gücünü bir kez daha ortaya koyduğunu anlattı.  BTSO Küresel Fuar Acentesi Projesi sayesinde Bursalı işadamlarını dünya ile buluşturduklarının altını çizen Kuş, Küresel Fuar Acentesi projesi kapsamında 2014 yılında 4 kıtada 23 fuar organizasyonuna 1000’e yakin işadamı ile katıldıklarına dikkat çekti.

CİDDİ İŞBİRLİĞİ GÖRÜŞMELERİ GERÇEKLEŞTİRİLECEK

2015 yılında üyelerin talepleri doğrultusunda 58 organizasyonu fuar takvimine eklediklerini ifade eden İsmail Kuş, Türkiye’nin 3,1 milyar dolar yıllık ihracat ile Avrupa’nın en büyük ev tekstili ihracatçısı konumunda olduğuna işaret etti. BTSO Meclis Üyesi ve heyet başkanı Hasan Çepni ise, Bursalı firmalarla Heimtextil fuarına çıkarma yaptıklarını ifade ederek, önemli sonuçlar alınmasını beklediklerini kaydetti.

HEİMTEXTİL DÜNYAYI BULUŞTURUYOR

Heimtextil Frankfurt Ev Tekstili Fuarı, 14-17 Ocak 2014 tarihleri arasında gerçekleştiriliyor.  Fuar,1971 yılından bu yana her yıl düzenleniyor. Geçen sene 2 bin 714 firmanın katıldığı fuar, dünyanın farklı ülkelerinden gelenlerin akınına uğruyor. Önemli ticari bağlantıların yapıldığı fuarda, giyim ve ev tekstili ürünleri başlığı altında banyo tekstili, yatak örtüleri, yatak ve yatak odası sistemleri, battaniye, perde, güneşlik, dekoratif ürünler, deri ürünler, halı, duvar kağıdı, masa örtüleri, döşemelik kumaşlar, koltuk minderleri, yastık ve yorganlar ile iplik ve kumaşlar sergileniyor. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X