Hekimi mantar ve tavuk mu öldürdü?

İstanbul Pendik’te ünlü bir süpermarket zincirinden tavuk ve mantar alıp yiyen Dr. Şahin Ali Yerlikhan (71) ile eşi Hülya Yerlikhan, gece rahatsızlanarak gittikleri hastanede “zehirlenme” teşhisiyle serum tedavisi gördükten sonra eve döndü.

Hekimi mantar ve tavuk mu öldürdü?

Sabah çiftin telefonlara cevap vermemesi üzerine eve çilingirle giren yakınları, iç hastalıkları uzmanı olan Şahin Ali Yerlikhan’ın cesediyle karşılaştı. Bilinci kapalı haldeki Hülya Yerlikhan (58) ise yoğun bakımda. Polis, yemeklerden numune alarak Hıfzıssıhha’ya gönderdi. 

GIDA ZEHİRLENMESİ

İddialara göre; çiftin bir süpermarkette aldığı tavuk ile mantar malzemelerinden hazırladığı yemek onları zehirledi. Yemeği yedikten bir süre sonra rahatsızlanan çiftin bu durumu Kartal Koşuyolu Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli gelinlerine bildirmesi, iddiaları güçlendiriyor. Hastanede çifte “gıda zehirlenmesi” şüphesiyle serum verilmesi de tüm şüpheleri süpermarkete çevirdi. Cumhuriyet savcısının başlattığı soruşturma sürüyor.

KAPICI TANIK

Gazetecilerin sorularını cevaplayan apartman görevlisi, Şahin Ali Yerlikhan’ın kayınbiraderinin sabah saatlerinde eve geldiğini, kapıyı çilingir yardımıyla açtığını belirterek, “Birlikte içeriye girdik ve Ali Şahin Yerlikhan’ın mutfakta yerde ölü olarak yattığını gördük. Eşinin ise kaskatı kesilmiş halde bilinci kapalı olarak bulduk. Akşam bir marketten aldıkları tavuk ve mantardan yedikten sonra fenalaşmışlar. Gelinleri de çalıştığı hastaneye götürerek serum verdikten sonra tekrar evlerine getirmiş. Sabah da bu olay yaşandı” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X