Hekimler şikayetçi

Bursa Tabip Odası 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle düzenlediği toplantıda, hekimlerin sorunlarını masaya yatırdı. BAOB’da düzenlenen toplantıya AK Parti Bursa Milletvekili Kani Torun, CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, MHP Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir

Hekimler şikayetçi

SEYİT GÜNDOĞAN 

 

Toplantıda açılış konuşmasını yapan Bursa Tabip Odası Başkanı Dr. Ertuğrul Aydın, günümüzde 14 Mart’ların hekimlerin sorunlarını dile getirmek, seslerini duyurabilmek için önemli bir fırsat olduğunu belirterek, 2003 yılında sağlıkta dönüşüm programının hayata geçmesi ile başlayan sürecin, sağlığın hak olmaktan çıkıp para ile satın alınan bir meta haline gelerek, hastane başarılarının döner sermeye gelirleri ile ölçüldüğü, kalitenin değil, gelirlerin sorgulanır durumuna geldiğini söyledi.

Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi Başkanı Dr. Beyazıt İlhan da, Türkiye’nin sağlığın en az para harcandığı ancak yüzde 70 oran ile en çok memnuyet duyulan ülke olduğunun vurgulayarak, “Nitelikli tıp eğitimi olmazsa nitelikli sağlık hizmeti de olmaz. Nitelikli tıp eğitimi ve sağlık hizmeti için hep birlikte mücadele etmemiz lazım” dedi. 

ÖDÜLLER VERİLDİ

Meslekte 30, 40, 50 ve 60 yılını dolduran hekimlere plaket verildiği törende ayrıca Bursa Tabip Odası’nın bu yıl ki Çevre Ödülü de, kömürlü termik santrallerin zararlarıyla ilgili farkındalık yaratması, toplumu bilinçlendirmesi ve Bursa’nın kent merkezinde DOSAB’da kurulması planlanan kömürlü termik santrala karşı yürütülen mücadeleye hem örgütsel hem de hukuksal olarak katkı sunması nedeniyle Halk Sağlığı Uzmanları Derneği ile Türk Toraks Derneği’ne verildi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X