‘Hekimlerin sesi olacağız’

Tüm hekimleri Tabip Odası çatısı altında toplamak için yola çıktıklarını belirten Bağımsız Hekimler Birliği’nin adayı Ünal Kurtoğlu, “Hekim hakları için mücadele veren, çözüm odaklı bir Tabip Odası olacağız. Hekimlerin sesi olacağız. Değişim, yenilik, sağlık ve meslek onuru için adayız” dedi.

‘Hekimlerin sesi olacağız’

Ulaş GİRGİN

Bursa Tabip Odası’nın yeni yönetim adaylarından Bağımsız Hekimler Birliği adayı Uzman Doktor Ünal Kurtoğlu, Oda’nın 20-21 Aralık tarihlerinde düzenlenecek olan seçimli genel kurulu öncesi düzenlenen toplantıda birliğin hedeflerini anlattı. Bursa Akademik Odalar Birliği (BAOB)’da gerçekleştirilean toplantıda konuşan Bursa Tabip Odası Başkan Adayı Uzman Doktor Ünal Kurtoğlu, son 50 yılda hekimlerin seslerini duyurabilmek amacıyla birçok dernek ve sendika kurduklarını, fakat bu sendikaların belli kazanımlar elde etseler de hekimler arasındaki birliği sağlayamadığını dile getirdi. Hekimlerde birlik vizyonu yüklenmesi gereken en önemli kurumun Türk Tabipler Birliği olduğunu belirten Kurtoğlu, “Bağımsız Hekimler Birliği hiçbir ayrım yapmaksızın tüm hekimlerimizi Tabip odası çatısı altında toplamak için yola çıktık. Bu bir bayrak yarışıdır. Temennimiz Bursa Tabip Odası seçimi kardeşlik yürüyüşü ve medeniyeti ile halkımıza örnek olsun. Seçimdeki rekabetimiz fakülte sıralarındaki sınavlardaki tatlı rekabetten ibaret olacaktır. Biz kazanırsak yüce önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün övdüğü ve güvendiği Türk hekimlerini birleştirecek, mesleğimizin itibarını olması gereken en üst düzeylere taşıyacak ve Türk Tabipler Birliği’nin danışılan, sözü dinlenen daha da itibarlı siyaset üstü bir kurum olmasını sağlayacağız. Bu amaçla, hekimlik mesleği ve sağlık için dertlenen her hekime ve hekimleri temsil eden bütün gruplara ulaşmaya çalıştık. Tüm hekimleri heyecanımıza ortak olmaya ve Bağımsız Hekim Birliği ne destek olmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı. Bağımsız Hekimler Birliği’nin değer ve amaçlarını anlatan Kurtoğlu, “Temel ilkemiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’imizin temel değerlerine, milletimize ve devletimize bağlılıktır. Tıp eğitiminin kalitesi korunmalı ve bilimin ışığı yolumuzu aydınlatmalıdır. Ülkemizdeki bütün hekimlerin Tabip odasına kayıtlı olması sağlanmalı, oda aidatı işveren tarafından karşılanmalıdır. Hekim olmayanların tıbbi uygulamalarını ve şarlatanlığı engellemek görevimizdir. Ayrıca Her hekim mesleğini kamu ya da özelde bağımsız olarak ve kendini güvende hissederek yapabilmelidir. Muayenehaneler üzerindeki her tür baskı kaldırılmalı, muayenehane reçeteleri, raporları SGK ve tüm resmi kurumlarca tanınmalıdır” diye konuştu.

“MESLEK ONURU İÇİN BİRLİĞİMİZE GÜÇ VERİN”…

Yönetime seçildiklerinde muayenehane açmayı teşvik edip her tür idari ve hukuki desteği vereceklerini ve engellemelerle mücadele edeceklerini vurgulayan Kurtoğlu, “Özel sektördeki hekimlerimizin sözleşme süreçlerine yardımcı olmak için komisyon kuracağız. Muayenehane hekimlerine ve sağlık turizmi gibi önemli bir sektöre pranga vuran ‘Sosyal medya ve bilgilendirme Yönetmeliği’ nin değişmesi için çalışacağız. İşyeri hekimlerimiz ve OSGB lerde görevli işyeri hekimlerimizin haklarının korunması, ücretlerin işyeri sahibi tarfından değil bir fon oluşturularak devlet tarafından ödenmesi için idari ve hukuki düzeyde çalışacağız, sertifika kiralanmasını engellemek için komisyon kuracağız. Kamudaki hekimlerimizin yaşadığı ücret adaletsizlikleri, kadro atamalardaki sorunlar ve mobbing gibi problemleri çözmek için hekimlere hukuki destek vereceğiz. Emekli hekimlerimizden mağdur olanlar için Sağlık Bakanlığı ve Çalışma Bakanlığı’nın kapısını aşındıracak, adaletsizliği bitireceğiz. Asistan hekimlerin problemlerinin çözümü için akademisyenlerle asistanlar arasında köprü olacağız. Şehrimizde, hekimlere hizmet sunacak kaliteli mekanlar üreteceğiz. Bu şehrin tüm dinamiklerinde en önde ve hekimlerin sesi olacağız. Odamızı evrak temin yeri olmaktan çıkarıp 7/24 sizinle yaşayan aktif bir birlik haline getireceğiz. Hekim hakları için mücadele veren, çözüm odaklı bir Tabip Odası olacağız. Değişim, yenilik, sağlık ve meslek onuru için, bütün hekimlerin Tabip odasına sahip çıkmasını ve ‘Bağımsız Hekimler Birliği’ne güç vermesini istiyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X