Helal sana Nilay Erkal!

Çalışmalarını Bursa TOHM’da sürdüren milli yüzücü, 7,5 kilometrelik Meis-Kaş arasındaki yarışı ilk sırada bitirerek, Portekiz’deki açık su olimpiyat yüzme yarışı öncesi moral depoladı.

Helal sana Nilay Erkal!

Bu yıl 12’ncisi düzenlenen Uluslararası Meis-Kaş Yüzme Yarışı’nda 212 yüzücü, Yunanistan’ın Meis Adası’ndan Antalya’nın Kaş ilçesine kadar barış ve dostluk için kulaç attı. Geçen yıl yarışma tarihinde tüm zamanların en iyi derecesini yapan 17 yaşındaki milli sporcu Nilay Erkal, bu yıl derecesini yaklaşık 4 dakika daha geliştirdi. Büyük mücadeleye sahne olan 7,5 kilometrelik yarışı erkekler kategorisinde 1 saat 45 dakika 6 saniyeyle Ümit Kemal Cengiz kazanırken, kadınlarda 1 saat 34 dakika ile Nilay Erkal birinci oldu.

BURSA’YA YERLEŞTİ

Genel klasmanda Nilay Erkal birinci, Ümit Kemal Cengiz ikinci, Bekir Emrah Gemicioğlu üçüncü oldu. Geçen yıl 1 saat 37 dakika 41 saniyelik derecesiyle yarışma tarihinde tüm zamanların en iyi derecesini elde eden milli sporcu Nilay Erkal, bu yılki derecesiyle bunu yaklaşık 4 dakika daha geliştirdi. Fenerbahçe Spor Kulübü sporcusu olan ancak İtalyan başantrenör Stefano Nurra ile çalışmak için ailesiyle birlikte Bursa’ya yerleşen Nilay Erkan, antrenmanlarını Atıcılar Yüzme Havuzu’nda Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM Bursa) sporcularıyla birlikte yapıyor.

HEDEFİ OLİMPİYATLAR

Genel klasman ve kadınlar kategorisi birincisi milli sporcu Nilay Erkal mutluluğunu dile getirirken, “Zorlu bir yarış oldu. Geçen yıldan daha iyi bir derece yaptım. Geçen yıla göre daha çok rüzgar ve dalga vardı. 4 gün sonra Portekiz’e gidiyorum, milli takım adına ülkemi temsil etmek için. Orada 10 kilometre yüzeceğim, açık su olimpiyat yüzme yarışlarında. Orada da ülkemi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum. Benim için çok önemli bir tecrübe oldu. Hedefim 2020 olimpiyatları” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X