Helikopter düştü büyükelçiler öldü

Pakistan’ın kuzeyindeki Gılgit bölgesine yardım götürmek üzere giden içlerinde 37 ülkenin misyon şeflerinin olduğu 3 helikopterden biri, Ordu Halk Okulu’nun üstüne düştü. Helikopterdeki Norveç ve Filipinler’in büyükelçileri, Malezya ve Endonezya büyükelçi

Helikopter düştü büyükelçiler öldü

Okul binasının da alev aldığı belirtilen kazada, 3 yaralının ambulans helikopterlerle hastanelere taşındığı ifade edildi. Pakistan Ordusu Bilgilendirme Servisi  MI-17 tipi helikopterin 11 yabancı ve 6 Pakistanlıyı taşıdığını açıklarken kazada, 2 de pilotun öldüğünü belirtti. 

Askeri helikopterin düşmesi sonucu, Hollanda ve Polonya İslamabad büyükelçilerinin yaralandığı ve hayati tehlikelerinin olduğu belirtilirken, Romanya büyükelçisinin durumun iyi olduğu kaydedildi.

Bu arada, Pakistan Talibanı’nın sözcüsü Muhammed Horasani, yaptığı açıklamasında, ‘Helikopter bir uçaksavar füzesiyle düşürüldü ve pilotlarla birçok büyükelçi öldü’ iddiasında bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X