Helikopterden bomba yağdırdı

Venezuela’da içişleri bakanlığı ile Yüksek Mahkeme binalarına bir helikopterden saldırı düzenlendi. Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro, muhalifleri darbe girişimiyle suçladı.

Helikopterden bomba yağdırdı

Sosyalist hükümete karşı protestoların üç aydır sürdüğü Venezuela’da, başkent Caracas’taki Yüksek Mahkeme binasına bir polis helikopterinden el bombaları atıldı. Helikopterden içişleri bakanlığına da 15 el ateş edildi. 

Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro olayı ‘terör saldırısı’ diye niteleyerek darbe girişimi suçlamasında bulundu. 

Hükümetten yapılan açıklamaya göre, Oscar Perez isimli bir güvenlik görevlisi helikopteri ele geçirerek başkent üzerinde uçmaya başladı. Yüksek Mahkeme’ye el bombaları atıldığı sırada, yargıçlar toplantı halindeydi. İçişleri bakanlığındaysa bir etkinlik düzenlenmekteydi. Maduro saldırının ardından yaptığı açıklamada, “Helikopteri ve ve ülkenin kurumlarını hedef alan bu terör saldırısının arkasındakileri en kısa sürede yakalayacağız. Onlarca kişiyi öldürebilirlerdi” dedi. 

MASKELİ VE ÜNİFORMALI

Helikopteri ele geçirdiği belirtilen Perez ise sosyal medyada hükümeti kınadı. Perez, yanında maskeli ve üniformalı silahlı adamlarla çektiği ve Instagram’da paylaştığı videoda Venezuela halkına ‘haydut hükümete’ karşı çıkma çağrısında bulunuyor. Sosyal medyada yayınlanan görüntülerde, Perez helikopterden ‘Özgürlük’ ve 350 yazılı pankartlar sallandırdığı görülüyor. 350 sayısıyla, ülkede anti-demokratik hükümetlere karşı çıkma hakkı tanıyan anayasa maddesine atıfta bulunuluyor. 

Petrol gelirine rağmen ekonomik krizin önlenemediği Venezuela’da, hükümet karşıtı gösteriler üç aydır devam ediyor. Eylemciler yenide seçim düzenlenmesini ve hapisteki muhaliflerin serbest bırakılmasını istiyor. 1 Nisan’dan bu yana yaşanan şiddet olaylarında 75’ten fazla kişi öldü. Maduro hükümetiyse eylemcileri, ülkenin petrol rezervlerini kontrol etmek isteyen ABD’nin teşvikiyle darbe yapmaya çalışmakla suçluyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X