Helmand Taliban’ın eline geçebilir

Taliban güçleri Afganistan’ın Helmand eyaletindeki Sangin’in içlerine kadar ilerledi.

Helmand Taliban’ın eline geçebilir

Eyalet valisinin Helmand’ın Taliban kontrolüne geçmek üzere olduğu yönündeki uyarılarının ardından İngiltere ile ABD yeniden Sangin’e asker gönderme kararı aldı. Helmand Valisi Pazartesi günü yaptığı açıklamada eyaletin başkenti Sangin’in Taliban’ın eline geçmek üzere olduğunu söyledi. Taliban’a direnen Afgan polisinin bulunduğu bölgenin tamamen kuşatıldığını aktaran vali, tüm eyaletin Taliban tehdidi altında olduğuna dikkat çekti. Ardından İngiltere 30, ABD’de 60 özel harekat askerini Sangin’deki Afgan polisine destek için yolladı. 

NATO’NUN BİR PARÇASI

İngiltere Savunma Bakanlığı, gönderilen personelin NATO gücünün bir parçası olarak intikal ettiğini belirtti. Açıklamada ‘Muharip bir görev için oraya konuşlandırılmadılar. Bölgedeki askeri kampın dışına çıkmayacaklar’ denildi. 

Taliban’ın en çok destek gördüğü bölgelerden biri olan Helmand’da ABD öncülüğüneki NATO güçleri tam hakimiyet sağlayamadı. Yıllardır süren çatışmalarda 450 İngiliz askeri öldü. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X