Hem baş ağrısına hem sindirime hem de cinsel sorunlara birebir!

Kış mevsiminin vazgeçilmezi ve beslenme uzmanları tarafından ”eczane gibi meyve” olarak tanımlanıyor.

Hem baş ağrısına hem sindirime hem de cinsel sorunlara birebir!

Çiğnemesi ve yutulması zor olan ayvanın sağlık açısından bir çok yararı bulunuyor. Ayva düzenli bir şekilde tüketildiğinde sağlık açısından oldukça yararlı hale gelir. Uzmanlar her gün en az 2 adet ayva tüketmenizi öneriyorlar.

Ayvanın faydaları

Adet kanamalarını düzene sokar.

Düzensiz adet kanamaları yaşıyorsanız, adet olacağınıza yakın kendinizi sürekli mutsuz ve agresif hissediyorsanız ayva size ilaç gibi gelecektir.  Adet görmeye başlamadan henüz 1 hafta önce her gün bir adet ayva tüketirseniz, adet kanamalarınız düzene girer ve adet olduğunuzda stres ve üzüntü yaşamazsınız.

Kabızlığıa karşı etkili bir ilaç 

Ayva içerisinde bolca lif barındırdığı için sindirim sistemini düzene soktuğu bilinmektedir. Bağırsak hareketlerini  canlandıran ayvayı Diyet listenizde bulundurmayı asla ihmal etmeyin.

Baş ağrısına iyi geliyor 

Ayvanın faydası kadar ayva çiçeklerinin de sağlığımıza bir okadar faydası bulunmaktadır. Ayva çiçeğini balla karıştırıp tükettiğinizde şiddetli baş ağrılarını tedavi ettiği söylenmektedir.

Cinsel arzuyu artırır 

Ayva cinsel arzuyu arttırmasıyla bilinmektedir.  Cinsel hayatınız monotonlaşmaya başladıysa her gün bir adet ayva tüketerek bu durumun önüne geçebilirsiniz.

Grip olmamak için ayva tüketin

Girp ve soğuk algınlığına sık sık yakalanaıyorsanız ayva meyvesi yemiyor olabilirsiniz. Kışın düzenli olarak tüketilen ayvanın grip ve soğuk algınlığından koruduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

Toksin atmanızı sağlar 

Ayvanın içerisinde var olan bileşenlerin toksinleri arttırıcı etkisi bulunmaktadır. Düzenli olarak ayva tüketerek terlemyi sağlayabilir, hızlı bir şekilde toksinleri vücudunuzdan atabilirsiniz.

Gözdeki enfeksiyonlara iyi gelir 

Gözde oluşan kanlanmaya ve arpacığa ayvanın iyi geldiği söylenmektedir.  Bunu gerçekleştirebilmek için ayvayı kaynatarak suyunu çıkartın. Suyuna bir pamuk batırarak gözünüzde enfeksiyon olan bölgeye tutun. 20 dk beklettikten sonra gözünüzden  çekebilirsiniz.

Ayva suyunun göz enfeksiyonlarını tedavi edici etkisi olduğu bilinmektedir.

Bağırsak iltihaplanmasını giderir

Bağırsaklarınızın eskisi kadar iyi çalışmadığını düşünüyor ve sık sık kabızlık yaşıyorsanız, en doğal çözümü ayvada bulabilirsiniz.

İshali keser 

Ayva yaprağının kaynatılıp içildiğinde ishali kesme özelliği de bulunmaktadır.

Burun kanamasına ayva suyu 

Ayvanın bir diğer faydası da burun kanamalarını durdurmasıdır. Şiddetli bir burun kanaması problemiyle karşı karşıya kaldıysanız ayva suyunu burnunuza çekerek bu problemi yok edebilirsiniz.

Vajinal akıntı 

Beyaz ve vajinal akıntıyla sürekli olarak karşı karşıya kalıyorsanız ayva yaprağını kaynatıp suyunu tüketebilirsiniz. Ayva yaprağı suyunun vajinada meydana gelen beyaz akıntıyı giderdiği bilinmektedir.

Boğaz iltihabı için gargara suyu 

İlaç kullanamıyorsanız ve sürekli boğazınızda soğuk algınlığına bağlı olarak gelişen boğaz iltihaplanması varsa ayva yaprağı suyunu gargara olarak kullanabilirsiniz. Ayva yaprağı suyunun iltihaplanmaları iyileştirici etkisi olduğu söylenmektedir.

Ayva nasıl tüketilmeli?

Ayva yemesi zor bir meyvedir. Ve genel anlamda bir çok insan ayva yerken yutkunma problemi ile karşı karşıya kaldığı için ayva tüketmek istemez. Bizde bu sebebten dolayı sizlere ayvayı nasıl tüketmeniz gerektiğini açıklayacağız. 

Ayva nasıl tüketilmeli sorusunun cevabı…

Ayva yerken boğazınıza takılmasından şikayet ediyorsanız birazdan vereceğimiz yöntemle hem ayvanın faydasını artıracak hem de yutma problemi ile karşı karşıya kalmayacaksınız.

Yıkanıp temizlenen ayvalar küp küp  ince dilimler halinde kesilir. Bir meyva tabağına konulan ayva dilimlerinin üzerine taze limon sıkıldıktan sonra tuz ilave edilir. Ardından çatalla yenilir. Hem ayvanın faydasını artıracak hemde boğazınıza takılma problemi ile karşılaşmayacaksınız.

Not: Tuzun tansiyon yükseltici etkisi bulunduğundan, tansiyon hastalarına önerilmemektedir.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X