HEM kursları ilgi görüyor

Yenişehir Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü’nde Hasta Kabul İşlemleri Kursu açıldı. 20 kursiyer 4 ay sürecek olan kurs boyunca toplam 288 saat eğitim görecekler.

HEM kursları ilgi görüyor

GÜRHAN ADANA

Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü İsmail Güzel, Hasta Kabul İşlemleri Kursunun ilçede ilk kez açıldığını belirtti. Güzel, ‘Kursiyerlerimiz, sağlık hizmeti veren kurum ve kuruluşlarda hasta giriş çıkış işlemlerini, hastanın tedavi ve poliklinik hizmetleri sürecindeki dokümantasyon işlemlerini, evrak ve bilgisayar ortamında kayıt altına alarak arşivleyebilme bilgi ve becerisinin kazanacaklar’ dedi.

REFAKATÇİ KURSU 

Bunun yanında Hasta ve Yaşlı Refakatçisi Kurslarının 5’incisi için başvuruları aldıklarını anlatan Güzel, isteyenlerin bügün akşama kadar   müracaatta bulunabileceğini söyledi.

Bugüne kadarki Hasta ve Yaşlı Refakatçisi Kurslarında toplam 120 kursiyerin başarılı olduğunu ve çoğunun çeşitli kurumlarda işe yerleştiğini kaydeden Güzel, ‘Bu kursları bitirenlerin büyük bölümü Yenişehir Huzurevi’nde, İnegöl, Bilecik ve Bursa’daki devlet ya da özel sektöre ait huzurevlerinde, rehabilitasyon merkezlerinde işe girdiler. Kursiyerlerimiz, İznik’te de yakın tarihte bir huzurevinin açılacağını burada da iş imkanı bulabileceklerini umuyorlar’ dedi. 

Her alanda yıl boyu kurs kayıtlarının devam ettiğini söyleyen Güzel, bir kursun açılması için 12 kişinin başvuruda bulunmasının yeterli olduğunu vurguladı. 2016-2017 döneminde toplam 53 usta öğreticinin kurs verdiğini söyleyen Güzel, ‘Ancak, bazı alanlarda kurs verecek usta öğretici bulmakta güçlük çekiyoruz. 15 Ağustos’tan itibaren usta öğretici başvurularını almaya başladık. Müdürlüğümüzde, herhangi bir alanda usta öğretici olmak için özellikle lisans, ön lisans ve meslek okulu mezunlarının Halk Eğitim Merkezi’mize başvuru yapmalarını bekliyoruz’ diye konuştu.

Güzel, 2016-2017 döneminde açılan 186 kursta toplam 4 bin 405 kursiyerin eğitim gördüklerinin altını çizdi. Güzel, Kaymakam Suat Seyitoğlu ve Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz’a Müdürlüğün çalışmalarına verdikleri destekten ötürü teşekkür etti.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X