Hem savaşçı hem lider

İlk röportajını OLAY Spor’a veren William Troost-Ekong, kendisini iki kelimeyle tarif etti… ‘Bursaspor benim için doğru adres’ diyen Nijeryalı stoper, “Gol atmayı isterim ama önceliğim rakibin gollük pozisyonlarını kesmek” ifadelerini kullandı.

Hem savaşçı hem lider

Takım arkadaşlarıyla iyi iletişim kurmak için Türkçe öğrenmeye başladığını anlatan Ekong, “Geçen sezon kötü geçmiş olabilir ama bu yıl farklı olacak” diye konuştu. 

Bursaspor’un yeni transferi Ekong, yeşil beyazlı takımla geçirdiği ilk günleri ve gelecekten beklentilerini OLAY Spor’a anlattı. Bursaspor’a gelmekle iyi bir tercihte bulunduğunu bir kez daha anladığını kaydeden Nijeryalı stoper, “İyi bir takım olduğumuzu düşünüyorum. Yaptığımız çalışmalar bizi daha da ileriye götürecek. İki maç oynadık. Uyumumuzu yükseğe çıkartıp, yeni hocamızın isteklerini yerine getirmeye çalışıyoruz” dedi.

MAÇLARI İZLEDİM

Türkiye Ligi ve Bursaspor’u geçen sezondan itibaren takip ettiğini kaydeden Ekong, şöyle devam etti: “Türkiye’de oynayan Milli takım arkadaşlarım var. Bursaspor’u ise benimle ilgilenmeye başladığı andan itibaren sıkı şekilde takip ettim. Potansiyeli olan bir takım olduğunu söyleyebilirim. Evet zor bir sezonu geride bıraktılar fakat bu yılın daha iyi geçeceğini ifade edebilirim.”

YENİ BİR KAN YENİ BİR HOCA

“Şunu iyi biliyorum; takımdaki bir çok arkadaşım ligin ikinci yarısını belki iyi geçirmemiş olabilir fakat ligin ilkyarısında maç kazanabildiklerini kanıtlamışlardı. Şimdi yeni bir kan yeni bir hoca ve belli dokunuşlarla daha büyük başarılar elde edebiliriz. Bizi engelleyebilecek bir şey göremiyorum. Bütün arkadaşlarım kadroda kendilerine yer bulabilmek için iyi niyetle çalışıyor.”

PROJELER BANA KATKI SAĞLAYACAK

Bursaspor’u tercih etmesindeki en büyük etkenin Paul le Guen ve projeleri olduğunu kaydeden Niyeryalı stoper, “Başka teklifler vardı doğru. Ancak, Bursaspor benim için doğru tercihti. Hocamızı ve yöneticilerimizi dinlediğimde sadece günü kurtarmak değil geleceği de inşa etmek adına önemli projeleri olduğunu gördüm. Bu projeler de benim gelişimime fayda sağlayacak” şeklinde konuştu. 

KARİYERİ PARLAK

Paul le Guen’le daha önce çalışma fırsatı olmadığını belirten Ekong, “2 yıl önce adı Nijarye Milli Takımı’yla geçmişti. Hatta sözleşme imzalaması an meselesiydi sonra olmadı. O dönem hem teknşik adamlığını hem de futbolculuğunu araştırdım. Kariyeri oldukça parlak. Sadece bana değil tüm takıma fayda sağlayacağını düşünüyorum. Yolumuzun Bursaspor’da kesişmesinden dolayı da mutluyum” ifadelerini kullandı. 

TİTİ ÇOK TECRÜBELİ

Yeni partreni Titi’nin Türkiye’yi yakından tanıyan tecrübeli bir futbolcu olduğunu vurgulayan Ekong, “Bir kere çok güçlü yapısı var. Onun Türkiye’deki tecrübesi henüz bende yok. Eminim bu yönde de bana faydası dokunacak. Bursaspor’u daha da ileriye götürecek iyi bir partner iyi bir ikili olacağımızı düşünüyorum. Sadece o değil aramıza yeni katılacaklarla beraber uyum sağlayıp formayı almaya çalışacağız”  diye konuştu. 

UMARIM GOL ATABİLİRİM

Kendisini tek kelimeyle “Savaşçı” olarak anlatan Nijeryalı futbolcu, “Benim sahadaki ilk hedefim;  topu rakipten kapıp, takımıma kazandırmak ve doğru bir şekilde oyuna sokmak. En iyi özelliklerim, birebirlerde kendimi çok rahat hissediyorum. Kafa toplarında hızlı olduğumu düşünüyorum. Topu aldığımda oyuna sokmakta rahat olduğumu söyleyebilirim. Umarım gol konusunda yardımcı olabilirim ama rakibin gollük pozisyonlarını önlemek” dedi.

LİDERLİK EDERİM

Liderlik özellikleri olduğunu ifade eden Ekong, “Takımıma liderlik etmeye çalışıyorum. Diğer takım arkadaşlarımla iletişim kurmak adına da Türkçe öğreniyorum. Bursaspor’un geçen sezondan daha iyi bir konumda olacağını garanti edebilirim. Özellikle puan cetvelinin üstlerinde olabilmek için elimizden gelenin en iyisini yapacağız” şeklinde konuştu. 

AĞABEYLİK YAPARIM

Altyapıdan gelen Nijeryalı Paschal ve Yusuf’u Bursaspor’da tanıdığını belirten Ekong, “Ben geldiğimde, Milli takımdan izlediklerini söylediler. Bu tarz ülkemden biriyle bağlantı kurabilmek adaptasyonu kolaylaştırıyor. Ben onların abisi olarak ihtiyaçları olursa karşılamaya hazırım. Ancak gördüğüm kadarıyla her ikisi de kendilerini kabul ettirmiş güçlü oyuncular” dedi.

SAMUEL’E ANLATACAKLARIM VAR

Bursaspor’un yakından ilgilendiği Samuel Adegbenro’yu tanıdığını da vurgulayan Nijeryalı stoper, “Şuan transfer durumu ne aşamada bilmiyorum ama Bursaspor’a güç kazandıracağı bir gerçek. Transferi gerçekleşirse ona, burada gördüğüm 20 günde sonra anlatacağım şeyler tamamen pozitif ve güzel olur” ifadelerini kullandı.

Cardiff 1.5 milyon Pound verdi

Bursaspor’un Ekong’a trasfer görüşmeleri sırasında Galler’den Cardiff takımının 1.5 milyon pound teklif ettiği ancak  Nijeryalı stoperin Paul Le Guen’i tercih ettiği belirtildi. Bursaspor, Ekong’a yıllık bonuslarıyla birlikte 800 bin Euro ödeyecek. 

Ekong, OLAY Spor ekibihden Orhan Güney, Erkan Sağlık ve Bircan Örsel’in sorularını yanıtladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X