Hem spor yapıp hem de telefonlarını şarj ediyorlar

Nilüfer Belediyesi, hizmet binasının önüne yerleştirdiği pedallı şarj aletleriyle hem yenilenebilir enerji kullanıyor, hem de belediyeye gelen vatandaşlara spor yapma imkanı sunuyor.

Hem spor yapıp hem de telefonlarını şarj ediyorlar

Sağlıklı hayat için için çeşitli projelerin altına imza atan Nilüfer Belediyesi, Halk Evi önüne vatandaşların telefonlarının şarj ihtiyacını karşılamak için pedallı şarj aletleri yerleştirdi. “Çevirdikçe pedal dolsun şarjlar, rahatlasın kafalar, parlasın imajlar” sloganının yer aldığı aletler, vatandaşların bir taraftan taşınabilir cihazlarının şarj ihtiyacını çevreye zarar vermeden enerji üreterek karşılıyor, diğer yandan da pedallar döndükçe spor yapmasını sağlıyor. Telefonlarını şarj etmek için pedallı şarj aletlerini kullanan vatandaşlar bu durumdan oldukça memnun.

Pedallı şarj aletlerinin hem insanların spor yapmalarını, hem telefonlarını şarj etmesini sağladığını belirten Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Bu uygulamayı ilk bizim belediyemiz yaptı. İnanıyorum ki bundan böyle ülkemizin her yerinde bunları görmeye devam edeceğiz. Dünyamız gittikçe kirleniyor ve maalesef bunun en büyük sebebi de insanoğlu. Bunu önlemenin yolu ise yenilenebilir enerjilere yönelmektir. Bunlar rüzgâr enerjisi, güneş enerjisi ya da bunun gibi projelerle sağlanabilir. Buna benzer yenilenebilir enerjilerin ortaya çıkmasıyla geleceğe umutla bakabiliriz. Belediyemizin hedefi de budur” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X