Hem üretip hem satacaklar

İnegöl’de köylü kadınların kurduğu Oylat Boğazı Köyleri ve Mahalleleri Kadın Kalkınma Kooperatifi’nin hizmet binasının temeli törenle atıldı.

Hem üretip hem satacaklar

Kooperatif üyesi kadınlar, ürünlerini Hilmiye Mahallesi’ne yapılacak binada satışa sunacak. Oylat Boğazı Köyleri ve Mahalleleri Kadın Kalkınma Kooperatifi Başkanı Nurcan Yılmaz, “İnegöl Kaymakamlığı ve Uludağ Üniversitesi ortaklığında yürütülen projemiz, İnegöl Belediyesi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İTSO, Kulaca Kooperatifi ve İFSAD paydaşlığında hızlı adımlarla ilerliyor. Hocalarımızın geliştirdiği bu fikir BEBKA tarafından desteklenmeye layık görüldü. Yüzde 72 oranında hibe desteği aldık” dedi. 

 

6 KÖY YARARLANACAK

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş da, projeden Oylat boğazında yer alan Bahçekaya, Gündüzlü, Hamamlı, Hilmiye, Mesruriye, Saadet, köylerinde yaşayan kadınların yararlanacağını söyledi. Aktaş, “Ürünlerini satabilecekleri bir internet satış sitesi, İnegöl Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde yapılacak olan bir satış büfesi ve Hilmiye köyünde imalathane ve kafe olarak kullanacakları ekolojik bir yapı kazandırılacak. İnternet satış sitesi faaliyete geçti. İnegöl Belediyesi olarak biz de 100 bin TL maliyeti olan temelinin atılmasını üstlenerek bu projemize katkı koyuyoruz”diye konuştu.

Bursa’nın sanayi şehri olduğu gibi aynı zamanda tarım şehri olduğunu ifade eden Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, “Üniversitemizde girişimcilik dersleri veriyoruz. Biz ülke olarak bir takım yerlere gelmek istiyorsak, topyekün girişimci olmamız lazım. İşletmelere kalite sistemi kurmaya çalışıyoruz. Üniversite olarak bizler de bu projenin bir partneriyiz” ifadelerine yer verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X