Hemşehrileri ihraç ediyor

Almanya Parlamentosu’nda kabul edilen Ermeni soykırım tasarısını hazırlayıp ‘evet’ oyu kullanan Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir’e memleketi Tokat’ta tepkiler sürüyor.

Hemşehrileri ihraç ediyor

Cem Özdemir’in köyü Kaledere’nin bağlı olduğu Pazar İlçesi Belediye Başkanı Şerafettin Pervanlar, Özdemir’i Tokat hemşehriliğinden belediye meclisi kararı alarak ihraç edeceklerini açıkladı. Pervanlar tasarıya ret oyun veren tek parlamenter Bettina Kudla’ya ise fahri hemşehrilik vermeye hazırlandıklarını söyledi.

Bu arada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, ‘Kanı laboratuvar testinden geçmeli’ sözleriyle hedef aldığı Cem Özdemir’den yanıt geldi. ‘Almanya’da meclis herhangi bir otoriter liderin keyfine göre kararlar almak zorunda değil’ diyen Özdemir, ciddi ölüm tehditleri aldığını ifade ederek, Erdoğan’ın sözlerinin ‘çağdışı’ olduğunu söyledi. Öte yandan çok sayıda ölüm tehdidi nedeniyle, Cem Özdemir’e yakın polis koruması verildiği açıklandı. Özdemir’in Almanya’daki ailesi ve konutu da korumaya alındı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X