Hemşireler için kanun teklifi

CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil ve CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, sağlık çalışanlarına ilişkin bir kanun teklifi verdi.

Hemşireler için kanun teklifi

Hekim oldukları için sağlık sektöründeki yanlış uygulamalara yakından tanıklık ettiklerini söyleyen Dr. İrgil ve Dr. Adıgüzel, sağlık çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarında bir iyileştirme sağlanması gerektiğinin altını çizdi. Hekim vekiller, iş güvencesini ortadan kaldıran bütün sözleşmeli çalışma biçimlerine, sağlık hizmetini parçalamaya ilişkin hizmet satın alma ve taşeronlaştırma yöntemlerine ve performansa dayalı ödeme yöntemine yönelik yasa ve düzenlemelerin kaldırılmasını önerdi.

İş güvencesinden insancıl bir ücretlendirmeye, makul çalışma saatlerinden sendikal haklara geniş bir yelpazede hazırlanan kanun teklifi hemşireleri sevindirecek düzenlemeler içeriyor. Maaşlarda ve yıllık izinlerde artış getiren teklifte, nöbet saati dahil çalışma süresi de 56 günle sınırlandırılıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X