‘Hendek’ tatbikatı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Ankara’daki Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı’nda (JÖAK) inceleme ve denetimlerde bulundu.

‘Hendek’ tatbikatı

Güneydoğu’daki şehir merkezlerinde gerçekleştirilen terör operasyonlarına benzer bir fiziki ortamın (hendek, barikat, tuzak, sokaklara çarşaf) hazırlandığı tatbikatı izleyen Akar, teçhizatları da ayrıntılı inceledi.

TSK’nın internet sitesinde, “Türk Silahlı Kuvvetlerinden Haberler” başlığı altında ziyarete ilişkin bilgi verildi. Orgeneral Akar, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi ve kuvvet komutanlarıyla JÖAK’da görev yapan personelle görüştü. Akar, daha sonra icra edilen “arama ve rehin kurtarma, toplumsal görünümlü terör olayları ile meskun mahallerde harekat” tatbikatlarını izledi. PKK’lıların, Güneydoğu’daki terör bölgelerinde keşif yapan insansız hava araçlarından gizlenmek için sokakları çarşafla kapatması, jandarma tatbikatında da “aşılması gereke engel” olarak dikkati çekti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X