Hep birlikte istihdamı artırma zamanı

Bursa Ticaret Borsası (BTB) Başkanı Özer Matlı, iş dünyası ve çalışma hayatına yönelik son günlerde gerçekleştirilen düzenlemelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Hep birlikte istihdamı artırma zamanı

Yeni yatırımların desteklenmesi ve mevcutların da teşviki başta olmak üzere, vergi düzenlemeleri, cazibe merkezleri, nefes kredisi ve KOSGEB desteklerinin iş dünyasının morali ile birlikte çalışma şevkini daha da arttırdığını ifade eden Matlı, yapılan düzenlemelerin çok önemli bir adım olduğunu söyledi. Matlı şöyle devam etti:

”Son olarak Cumhurbaşkanımızın liderliğini üstlendiği ‘Çalışma Hayatında Milli Seferberlik’ kapsamında, işverenlerin 2017 yılında yeni işe alacakları çalışanlar için ödemeleri gereken primlerin devletimiz tarafından karşılanması ve söz konusu çalışanlardan gelir vergilerinin alınmamasına yönelik düzenlemesi memnuniyet vericidir. Bu desteğin işsizlik göstergelerine olumlu katkı sağlayacağına olan inancımız tamdır. Bu sayede ayrıca, iş hayatına giren insanların ekonomik refahlarında artış olacak ve bu da ekonomide tüketime pozitif katkı sağlayacaktır. Artık hep birlikte çalışma, üretme, istihdamı arttırma ve ülkemize değer katmaya devam etme zamanıdır.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X