Hepsi Türkiye’ye gelmiş

Fransa’nın başkenti Paris’teki markete düzenlediği saldırıda polis tarafından öldürülen Amedy Coulibaly’nin bu ay başında Hayat Boumeddiene dahil beş kişiyi, Madrid’den Türkiye’ye yolcu ettiği açıklandı.

Hepsi Türkiye’ye gelmiş

Konuya ilişkin AFP’ye konuşan bir İspanyol terörle mücadele yetkilisi, Coulibaly’nin söz konusu beş kişiyi araçla Madrid havalimanına götürdüğünü söyledi. 

Bu arada Charlie Hebdo saldırısını düzenleyen Şerif ve Said Kuaşi kardeşlerin suç ortağı olduğu öne sürülen ve otobüsle Bulgaristan’dan Türkiye’ye geçmeye çalışırken yakalanan 28 yaşındaki Fransız vatandaşı Fritz-Joly Joachin’le ilgili de yeni detaylar ortaya çıktı. Joachin’le birlikte seyahat eden ve Kuaşi kardeşleri tanıdığı belirtilen biri Türk, üç kişinin Türkiye’ye geçtiği açıklandı.

ASKER SOKAKTA

AB ülkelerinde askerler terörle mücadele kapsamında sokağa inmeye başladı.Fransa’nın ardından Belçika da orduyu sokağa çıkarma kararı aldı.

Belçika’nın en önemli ve Musevi nüfusun en yoğun olduğu şehirlerinden olan ülkenin kuzeyindeki Anvers’te dünden itibaren sokata askerleri görmek mümkün.

Tehdit algısının çok yükselmesi ya da olası bir saldırı durumunda diğer Avrupa Birliği ülkelerinin de Fransa ve Belçika örneklerini izlemekten çekinmeyeceğine kesin gözüyle bakılıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X