Her ay 75 aileye bakım hizmeti

Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Evde Bakım Hizmetleri biriminin her ay 75 aileye 15 günde bir bakım hizmeti götürdüğünü bildirdi.

Her ay 75 aileye bakım hizmeti

NEVZAT OKUMUŞ

Orhangazi Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne bağlı olarak yürütülen ‘Evde Bakım Hizmetleri’ birimine yeni bir araç tahsisi gerçekleştirildi.

Daha önce tek araçla verilen Evde Bakım Hizmeti, yeni aracın tahsisi ile birlikte iki araçla verilecek. Aracın birime tesliminde Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Evde Bakım Hizmetleri ile ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, birimin her ay 75 aileye 15 günde bir bakım hizmeti götürdüğünü belirterek, “Son 8 ayda 800 eve bu hizmeti verdik” dedi.

Neşet Çağlayan, hizmet verilen evlerde ihtiyaç sahibi yaşlıların çamaşırlarının da düzenli olarak yıkandığını belirterek, “Sistemde kayıtlı 75 evden talep edilmesi halinde ihtiyaç sahibi olanlara yiyecek, gıda, giyecek ve  ayrıca sağlık kuruluşlarına da sevkleri gerçekleştiriliyor. Her yıl bu evlerde iki kez halı, yatak, yorgan ve battaniyeler yıkanıyor. Yılda bir kez tüm evlerdeki koltuklar yıkanıyor. Ailelerden talep gelmesi halinde bayan yaşlılarımızın banyo ihtiyaçları ile erkek ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın saç ve sakal tıraşları yapılıyor” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X