‘Her bağış yeni bir hayat’

Bursa Böbrek Hastaları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, her yıl 3-9 Kasım tarihleri arasında kutlanan ‘Organ Bağışı Haftası’ dolayısıyla organ bağışının önemine dikkat çekti.

‘Her bağış yeni bir hayat’

Konuyla ilgili açıklama yapan, Bursa Böbrek Hastaları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Haluk Akın, bugün ülkemizde yaklaşık 25 bin kişinin kronik hastalıklar, travmatik kazalar yada farklı nedenlerden dolayı organ yetmezliği ile boğuştuğunu belirterek, bu kişilerin yaşama tutunabilmelerinin tek yolunun uygun organ bulabilmeleri olduğunu söyledi.

Ancak bekleme listesindeki kişi sayısı ile organlarını bağışlayanların sayısı arasındaki uçurumun gün geçtikçe arttığına dikkat çeken Akın, “Konunun önemini topluma anlatmaya yönelik çalışmalara rağmen, çözüme ulaşmada halen yeterli bir noktaya ulaşılamadı. Ülkemiz organ nakli faaliyetleri için yeterli donanıma, deneyimli nakil ekiplerine ve merkezlerine sahiptir. Aşılması gereken en önemli sorun ise kadavra bağış oranındaki yetersizliktir. Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, organ naklinin caiz olduğunu bildirmiş ve organ bağışını, insanın insana yapabileceği en büyük yardım olarak tanımlanmıştır. Unutulmamalıdır ki her bağış yeni bir hayattır. Bursa Böbrek Hastaları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak toplumun her kesimine, organ bağışıyla ilgili bilgiler sunmak ve organ bağışını özendirici etkinlikler düzenleyerek geniş kitlelere ulaşmayı amaçlıyoruz. Dernek olarak, alışılmış söylemlerin ve olağan çalışmaların çok ötesinde etkili ve süreklilik arz eden aktiviteleri hayata geçirerek, insanların yapacakları bağışlarla hayat kurtarabileceklerine inanıyoruz. Bu nedenle halkımızdan organ bağışına karşı daha duyarlı olmalarını bekliyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X