Her gün suya sabuna dokunalım

5 Mayıs Dünya El Hijyeni Günü’nde dünya çapında sağlık çalışanları başta olmak üzere ellerini temiz tutarak enfeksiyon yayılımını engellemesi konusunda bilinçlendirme amacıyla Muradiye Devlet Hastanesinde stant açıldı.

Her gün suya sabuna dokunalım

Dünya Sağlık Örgütü’nün her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiği 5 Mayıs Dünya Hijyen Günü’nü kapsamında “Beş Adımda El Hijyeni” çalışmasına destek veren Bursa Devlet Hastanesi’nde görevli hemşire Özlem Atılgan, Zeliha Eğilmez, Gülşen Yazıcı tarafından sağlık çalışanlarına ve hastane ziyaretçilerine el hijyeni konusunda bilgi verildi.

Enfeksiyon Kontrol Komitesinde görevli hemşire Özlem Atılgan, hasta güvenliğini tehdit eden sorunların başında hastane enfeksiyonları geldiğini belirterek, el hijyeni, sağlık hizmeti ilişkili enfeksiyonların kontrolü ve önlenmesinde en önemli araç olduğunu söyledi. Bugün tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de el hijyeni konusunda duyarlılık gittikçe artmakta ve konunun önemini vurgulayan pek çok çalışma ve faaliyet gerçekleştirildiğini belirten Hemşire Atılgan,  “Sadece bugün değil, her gün suya sabuna dokunalım” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X