Özel Bursa Kaplan Okulları… Her gün yeni bir fikir, yeni bir başarı

2011 yılında Bursa’da bir dershane olarak kurulan ve 2015 yılında okullaşma süreci başlayan Kaplan Okulları Türkiye çapında markalaşma ve franchise çalışmalarına hız verdi. Bursa’nın markası olan Kaplan Eğitim Kurumları şu an için Bursa’da eğitim veren 3 özel okul ve 2 kurs merkezinin yanı sıra, İstanbul’da da 2 kurs merkezi açarak kısa süre içinde hızla başarıya koşmaya devam etti. Bursa çapında yeni projelere devam edecek olan Kaplan Eğitim Kurumlarından yeni lokasyonlarda kurs merkezleri, anaokulları ve yeni kampüslerin açılacağı haberlerini aldık. Başarılı eğitim kurumunun genç kurucusu Hakan Taş, Ramazan Sakal ve diğer tüm yönetici kadrosu; mütevazı ve çalışkan kişilikleri sayesinde tüm Bursa’da takdir görmeye devam ediyor. Bursa’nın eğitim markası Kaplan Okulları hakkında yeni ve ayrıntılı bilgiler aldık.

Özel Bursa Kaplan Okulları… Her gün yeni bir fikir, yeni bir başarı

► MURAT GÜNAY

Sayın Ramazan Sakal, eğitim kurumu girişimini yapan kişilerin eğitimci olmalarının faydaları var mı?

Hasta olduğumuzda derdimizi anlatacağımız kişinin doktor olması kadar eğitim kurumlarının kurucularının da öğretmen olması bir o kadar önemlidir. Yönetici ya da girişimci, eğitim kurumundaki idari kadronun içinde öğretmenlerin bulunması son derece önemli. Bunu bu zamana kadar başarılı olmuş eğitim kurumlarının tamamını incelediğinizde görebilirsiniz. Kaplan Okullarının da en temel başarı kaynağı bu kadronun eğitimciler ve öğretmenlerden oluşmasıdır.

Milli Eğitim Bakanlığı müfredatı çok önemli ancak bir de her okulun kendi programlarıyla öğrencisine destek olması durumu var. Kaplan Okuları bu anlamda ne gibi çalışmalar yaptı?

Kapılarımızı açtığımız günden beri her gün yeni bir fikre, yeni bir başarıya erişmeyi kendimize ilke edindik. Okullaşma ile eğitim programlarımızda ilk başladığımız günden bu güne öğrencilerimizin hem akademik hem kişisel hem de bilişsel yönlerinin gelişimleri için birçok eğitsel program uyguladık. Şu an için öğrencilerimizin, okullarımızda gördüğü eğitim programlarında yer alan mindfulness, zarafet, felsefe derslerimiz ve çeşitli rehberlik uygulamalarımızla kendini iyi ifade edebilen, özgüveni yüksek ama saygılı bireyler olmalarını amaçlıyoruz. 2015 yılında bizim okullarımızda anaokuluna, ilkokula başlayan bir öğrencinin şu an ki durumunu gözlemlediğimizde de bu farkı öğrencilerimiz üzerinde ciddi olarak görmekteyiz. Bilimsel, pedagojik ve teknolojik anlamda öğrencilerimize katkı sağlayabilecek tüm yenilikleri takip ederek eğitimde ve öğrencilerimizin hayatında farklılıklar katmaya tüm gücümüzle devam edeceğiz.

Sizin okullarınızda okuyan öğrencilerin dışarıda katıldıkları etkinlik, yarışma, sınav ya da benzeri sosyal atmosferlerde derhal fark edildiklerini gözlemledim. Bunun  nedeni nedir?

Öğrencilerimizin katıldıkları ya da bulundukları bir etkinlik ya da sosyal ortamda davranışlarıyla fark edildiklerini çok duyuyoruz. Davranışları, nezaketleri, bilgileri, konuşmaları çok dikkat çekiyor. Bu da öğretmenlerinin öğrencilerimize davranışlarıyla ilgili. Siz nasıl bir rol model oluyorsanız karşınızdaki öğrenci de size benzer bireyler haline geliyor. Elbette velilerimizin de bu süreçte katkısı çok büyük. Öğrencilerimiz gibi velilerimiz de çok müstesna ve kaplan asaletini taşıyan insanlar. Bunu her velimizde hissediyorum. Okulumuza saygı ve sevgi duyuyorlar, çünkü biz velilerimizin hayattaki en önemli varlıklarına yani çocuklarına saygı ve sevgi gösteriyoruz. Bu da kültürümüzün bir parçası. Kısacası bir KAPLAN kültürü oluşturuyoruz ve bunu her geçen gün güncelliyoruz.

Marka şehir Bursa ifadesine önemli bir katkı sağlıyorsunuz. Kentimizde özgün bir eğitim markası kurarak buradaki bilgi birikimini Türkiye’ye ihraç etmeye başladınız. Bu süreci de anlatır mısınız?

Bursa’da üç kampüs ve iki kurs merkezimizde eğitim gören 2.500’ün üzerindeki öğrenci sayımızla büyük bir aileyiz. Ancak İstanbul’da da eğitim markamızı köklendirmek istiyoruz. İki yıldır bu yönde çalışmalara devam ediyoruz. Bu çabamız sonunda meyvelerini vermeye başladı. İstanbul’da Esenler ve Levent’te kurs merkezleri açarak bir Bursa markası olan Kaplan adını İstanbul’da da duyurmaya başladık. Kısa süre içinde önce Bursa’da ve ardından tüm Türkiye’de yeni kampüsler ve kurs merkezleri açmaya devam edeceğiz. Hedefimiz; çok kısa zamanda Kaplan Kids Anaokulları açarak, okul öncesi eğitimde fark yaratmaya başlamak. Kısacası yerimizde durmuyoruz, çünkü eğitimcilik dünyanın en dinamik mesleklerinden biridir ve her dakika güncellenmesi gerekir. Umarım kısa süre içinde Bursamızın eğitim öğretimine katkımız daha da büyüyecek. İlk kurs merkezimiz olma özelliğini taşıyan Haşim İşcan’daki Kaplan Kurs Merkezi’nin yanı sıra şimdi de Bursa’da ikinci kurs merkezimiz olan Kaplan FSM Kurs Merkezimizi ekim ayında hayata geçiriyoruz.

Sayın Ramazan Sakal, pandemi sürecini nasıl geçirdiniz ve yeni döneme hazır mısınız?

Öğretmenlerimiz, yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz ve en önemlisi öğrencilerimiz için oldukça zor bir dönemden geçtik. Sabırla, özveri ile ve insan üstü bir gayretle online eğitim çalışmalarımızı disipline ederek, öğrencilerimize tüm pandemi döneminde kesintisiz uzaktan eğitim süreci yaşattık. Öğrencilerimizi eğitim öğretime karşı sürekli uyanık tuttuk. LGS ve YKS sonuçları anlamında Bursa ve Türkiye derecelerimize yenilerini ekledik. Şimdi yüzler gülüyor çünkü eğitim-öğretim kadrolarımızın aşılama süreçleri tamamlandı. Yeni döneme hazırız, öğrencilerimizi çok özledik. Öğrencilerimizin sağlığı için gerekli, pandemi koşullarının gerektirdiği tüm hijyen tedbirlerini hem dersliklerimiz de hem de ortak alanlarımız da sağladık. Tüm küçük ve genç Kaplanlarımızı yuvalarında dört gözle bekliyoruz ve biz öğrencilerimize hep şöyle sesleniyoruz “Kaplansın, başarırsın!”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X