Her keseye uygun özel okul

Sayıdaki artış ve devletin özel okullara giden öğrencilere verdiği desteğin de etkisiyle artık hemen hemen ‘her keseye uygun’ özel okul bulunabiliyor.

Her keseye uygun özel okul

Özel okul ücretleri, KDV dahil anaokullarında 8 bin 300, ilk ve ortaokullarda 10 bin 500, liselerde ise 13 bin 440 liradan başlıyor. Özellikle İstanbul ve Ankara’da şubeleri bulunan özel okullara bakıldığında anaokulu için ücretler 8 bin 300-55 bin 300 lira arasında, ilkokul için 10 bin 500-40 bin 200 lira arasında, ortaokul için 10 bin 500-41 bin 300 lira arasında, lise için de 13 bin 440-59 bin 450 lira arasında bulunuyor. Liselerde yatılı programları tercih edenleri ise 90 bin lirayı aşan rakamlar bekliyor. Bu arada, dershanelerden temel liselere dönüşen özel eğitim kurumlarında ise fiyatlar büyük şehirlerde 8-15 bin lira arasında değişiyor.

VELİLER İYİ ARAŞTIRMALI

Türkiye Özel Okullar Derneği Başkanı Cem Gülan, velilere, çocukları için özel okul seçerken sorgulayıcı ve araştırmacı olmaları tavsiyesinde bulundu. İlköğretimde hala kayıt yaptırmayan ve ortaöğretimde kayıt yaptıracak öğrenciler için velilerin, düşündüğü özel okulun mezun ya da hala okuyan öğrencilerinden ve velilerinden görüş almasının yararlı olacağını ifade eden Gülan, ”Özel okulların sunduğu imkânlar, istedikleri parayla orantılı olmalıdır. Velilerin ise, okula vereceği para karşılığında alacakları hizmetin neler olacağını sorması gerekir” dedi. Eğitimciler Birliği Sendikası (EĞİTİM-BİR-SEN) Genel Başkan Vekili Latif Selvi ise Türkiye’de eğitim hizmeti veren özel kurumların ücretlerine tavan fiyat uygulaması getirilmesi gerektiğini savundu.

REKOR ROBERT KOLEJİ’NDE

Robert Koleji ise lise 9. sınıf öğrencileri için yıllık kayıt ücretini 59 bin 450 lira olarak belirledi. Rakam, lisenin 5 gün yatılı olması halinde 81 bin 490, 7 gün yatılı olması halinde ise 91 bin 440 liraya çıkıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X