Her parselde jeofizik çalışma

İnegöl Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, jeoloji ve jeofizik mühendisleri ile toplantıda bir araya geldi.

Her parselde jeofizik çalışma

SADULLAH ORGAN

Toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Yel, İmar ve Şehircilik Müdürü Sedat Koca ve müdürlük çalışanları, Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Başkanı Engin Er ve yönetim kurulu üyeleri, Jeofizik Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’nden Mehmet Samast ile jeoloji ve jeofizik mühendisleri katıldı.

Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Yel, toplantıda jeolojik raporlarda jeofizik çalışmaların gerekliliği ve iki meslek disiplininin birbirinden ayrılmaz bir bütün olduğunun belirtildiğini ve jeolojik raporlara ilave jeofizik arazi çalışmaları yapılarak rapora imza atılması konusunda önerilerde bulunulduğunu söyledi. Yel, “Katılım sağlayan jeofizik mühendisleri tüm parsellerde bu uygulamanın yapılması gerekliliğini savunurken, jeoloji mühendisleri de gerekli yerlerde arazi şartlarının elverdiği, sıvılaşmanın olduğu, zemin koşullarının uygun olmadığı alanlarda mutlaka jeofizik çalışma yöntemlerinden bir veya birkaçının yapılacağı ve yapılması gerektiğini belirtmişlerdir” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X